Solberg om Jensens oppfordring til flyktninge-boikott: - Vi skal bosette mye mer enn 8000 syriske flyktninger

Erna Solberg ga svar til både Dagbladet og forsamlingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STORTINGET, OSLO (Dagbladet): Norges statsminister Erna Solberg møtte til intervju i DBTVs valgbod på plenen utafor Stortinget mandag formiddag.

Foran en stor menneskeforsamling svarte hun på spørsmål om alt fra duellene mellom henne og Jonas Gahr Støre og det grønne skiftet og Syria-avtalen.

Men hvorfor ikke Norge kan bosette flere enn de 8000 syriske flyktninger, spurte en elev fra videregående skole statsministeren, og fikk svar fra statsministeren.

- Vi tar i mot langt flere enn 8000. De 8000 Norge sier vi skal i mot, vil komme på toppen av kanskje de 10 000-12 000 som allerede kommer. Myten om at vi bare tar i mot 8000 flyktninger, er feil, svarte Solberg.

- Skal bosette 8000 syriske flyktninger Under intervjuet med Dagbladets Martine Aurdal og Marie Simonsen, måtte Erna Solberg svare på hun synes om Siv Jensens oppfordring til landets kommuner om å boikotte regjeringens planer om å bosette 8000 syriske flyktninger.

- Solveig Horne leverer bedre enn andre statsråder på dette området. Jeg synes det ville ha vært rart om vi ikke kunne ha diskutert dette i lokalvalg, sa Solberg om hva hun tenker om Jensens boikott-oppfordring.

- Regjeringen står bak vedtak som er fattet, at vi skal bosette 8000 syriske flyktninger, og skal gjøre det vi kan for å implementere dette vedtaket.

Videre under intervjuet ga Solberg uttrykk for at hun synes samarbiedsklimaet mellom hennes regjering, bestående av Høyre og Frp, og regjeringens støttepartier KrF og Venstre, var vanskelig i vinter.

- Noen saker gjør samarbeidet opphetet og vanskelig. Blant annet flyktningesaken og integreringssaken har polarisert, men etter en litt tøff vinter, går samarbeidet mye bedre nå, fortalte Solberg Dagbladets Martine Aurdal og Marie Simonsen.

- Komfortabel med regjeringens flyktningearbeid Solberg ble også spurt om hun var komfortabel med Frps beskrivelse av flytkninger som lykkejegere.

- Vi er komfortable med det regjeringen gjør på dette området. 6000 mennesker er reddet opp av sjøen. Vi har omdisponert penger for å bygge opp flyktningemottak i Hellas med norske penger, og vi vil omdisponere enda mer penger til dette av EØS-midlene til Hellas. Det vil vi gjøre så snart en ny gresk regjering er på plass etter valget der og kan godkjenne omdisponeringen, sa Solberg.

Du kan også følge med på det som skjer foran og bak kameraet i boden på vårt live-studio på nett.

Om du har lyst til å delta på debatten, men ikke befinner deg i Oslo, kan du sende inn spørsmål til Dagbladets gjester via vårt live-studio på nett.

Si din mening på sosiale medier ved å bruke hashtaggen #dbvalg15.