Solberg om valget

Statsminister Erna Solberg uttaler at Donald Trumps uforutsigbarhet har gjort det vanskeligere for allierte. Samtidig sier hun at Joe Biden ikke er kjedelig.

GRATULERTE: Erna Solberg innkalte til en pressekonferanse søndag ettermiddag for å gratulerer Joe Biden med seieren i det amerikanske presidentbalget. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag formiddag uttalte statsminister Erna Solberg seg om USAs presidentvalg. Lørdag ble Joe Biden utropt til vinner av valget.

Solberg åpnet med å gratulere Biden, samt uttale at hun håper at politikere på begge sider vil støtte opp om brubygging. Hun uttalte også at det er et viktig demokratisk prinsipp at alle gyldige stemmer telles opp, og at det samme er anerkjennelsen av valgets utfall av den tapende part.

- Jeg opplever at de internasjonale signalene som gis f.eks. knyttet til Parisavtalen og deltakelse i den internasjonale verden er positive. Det vil nok bli mer stabilitet, sier Solberg og fortsetter:

- Som sagt er det slik at Trump har dyrket overraskelse og uforutsigbarhet som et politisk virkemiddel. Det har gjort det vanskeligere for oss som er allierte.

USAS NYE PRESIDENT: USA har talt, Joe Biden blir USAs neste president. Dette hadde han å si på talerstolen etter seieren. Vis mer

- Ikke kjedelig

Solberg ble spurt om Biden er en kjedelig politiker.

- Biden er nok mer forutsigbar, og jeg tenker at i politikk så skaper forutsigbarhet mer stabilitet for alle rundt. Det gir allierte og næringslivet mulighet til å vite hva de møter, sier Solberg og fortsetter:

- Jeg vil ikke si at Biden er kjedelig, for jeg har møtt ham, og han er et varmt, sjenerøst og hyggelig menneske med et sterkt engasjement.

Lørdag ble Joe Biden utpekt til vinner av USAs presidentvalg, og Solberg var raskt ute med å gratulere ham.

- På vegne av den norske regjeringen vil jeg gratulere Joe Biden med seieren i presidentvalget. USA er Norges viktigste allierte og vi samarbeider tett på mange områder. Jeg ser fram til å utvikle samarbeidet med USA videre under Bidens ledelse, uttalte Solberg.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer