Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solberg taus om blomsterhilsener fra grupper som kaller henne forræder

Listhaug ber folk ta avstand fra gruppene.

STILLE: Sylvi Listhaug (Frp) har mottatt massiv støtte og hundrevis av blomsterhilsener. Erna Solberg (H) har så langt ikke kommentert at flere av hilsenene kommer fra grupper som kaller henne forræder. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
STILLE: Sylvi Listhaug (Frp) har mottatt massiv støtte og hundrevis av blomsterhilsener. Erna Solberg (H) har så langt ikke kommentert at flere av hilsenene kommer fra grupper som kaller henne forræder. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Justisminister Sylvi Listhaug har nærmest badet i blomster etter massive støtteerklæringer fra sine tilhengere, i kjølvannet av den sterkt kritiserte Facebook-posten om Arbeiderpartiet i forrige uke.

Velgere og partivenner er blant dem som har sendt blomster, men også grupper som stiller seg svært kritiske til både Arbeiderpartiet og statsminister Erna Solbergs asylpolitikk har gitt sine hilsener.

Initiativet om å sende blomster til ministeren ble lagt ut på Facebook-siden «Slå ring om Norge» natt til fredag. Også Facebook-sidene «Norge fritt for Islam» og «Vi som støtter Sylvi Listhaug» har kommet med slike oppfordringer.

På den førstnevnte siden omtales Listhaugs sjef, statsminister Erna Solberg (H), blant annet som en forræder.

- Kaller oss hatefulle

​- Erna Solberg holder sin vernende hånd over utenlandske voldsmenn og kriminelle, og kaller oss hatefulle når vi snakker om det, og intolerante når vi ikke vil finne oss i det, skriver «Slå ring om Norge» i en av sine nylige poster.

Like etter klokka 17 ble gruppa tatt ned fra Facebook. Det er foreløpig uvisst om det er selskapet eller gruppa selv som har tatt den ned.

Taus statsminister

Erna Solberg har foreløpig ikke kommentert blomsterhilsenene Listhaug har mottatt fra statsministerens motstandere.

Dagbladet har gjort gjentatte forsøk på å få Solberg i tale om blomsterhilsenene lørdag, men statsministeren ønsker ikke å kommentere saken.​

I en SMS til Dagbladet skriver statssekretær Rune Alstadsæter at hun ikke er tilgjengelig for kommentar.

Listhaug tar avstand

Justisministeren selv gikk tidligere i dag ut mot gruppa og holdningene den forfekter.

«Enkelte av disse gruppene på Facebook skjuler seg bak vanlige navn, men sprer grusomme holdninger som vi må bekjempe. Jeg oppfordrer derfor dere alle til å aktivt ta avstand fra grupper som for eksempel 'Slå ring om Norge'.

Vi har utfordringer og det må vi tørre å snakke om. Men de som hetser og truer og sprer rasisme på denne måten, også i mitt navn, skal vite at de har ingen støtte hos meg», lyder det i ministerens Facebook-post.

MISTILLITSFORSLAG: Rødt har fremmet et mistillitsforslag mot Sylvi Listhaug, men hva skjer egentlig videre nå? Vi forklarer saken på under to minutter. Video: Frida Andersen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling