Solberg taus om støtte til omstridt organisasjon

Statsminister Erna Solbergs partikollega tar til orde for å avvikle støtten til omstridte Human Right Service. På plass i Arendal vil ikke Solberg svare på om det er aktuelt.

OMSTRIDT: - HRS får støtte for at også andre stemmer, utenfor det politisk korrekte, skal ha en mulighet til å komme fram i debatten, sier statsminister Erna Solberg (H).
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
OMSTRIDT: - HRS får støtte for at også andre stemmer, utenfor det politisk korrekte, skal ha en mulighet til å komme fram i debatten, sier statsminister Erna Solberg (H). Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyres stortingsrepresentant Lene Westgaard-Halle har tatt til orde for å kutte i støtten til Hege Storhaug og Human Rights Service. Da statsminister Erna Solberg møtte pressen under Arendalsuka i dag, ville hun ikke svare på om støtten bør opprettholdes.

- Dette er et spørsmål vi behandler i budsjettet, så jeg har ingen kommentar til det, sier hun til Dagbladet.

- Lene Westgaard-Halle argumenterer med at hun opplever HRS som splittende og at de får støtte til å jobbe med integrering, men i praksis gjør det motsatte. Er du enig i det?

- De får ikke støtte til integrering. De er flyttet fra integreringskapitlet i likestillingsdepartementet til Justisdepartementet. Det har vært for at også andre stemmer, utenfor det politisk korrekte, skal ha en mulighet til å komme fram i debatten, sier Solberg.

Kampsak for Frp

At Hege Storhaug og HRS gis pengestøtte over statsbudsjettet er svært omstridt på borgerlig side. I budsjettarbeidet har dette vært en kampsak for Fremskrittspartiet, som Venstre og KrF i flere omganger innbitt har kjempet imot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer