Solberg usikker på om Trump mener alvor: - Er det en trussel og et spill?

Statsminister Erna Solberg (H) sier det gjenstår å se hva USA ender med etter Donald Trumps kunngjøring av at landet trekker seg fra atomavtalen med Iran.

USIKKER: Statsminister Erna Solberg (H) sier det gjenstår å se hva som blir konsekvensene av Donald Trumps kunngjøring om å trekke USA ut av atomavtalen med Iran. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB Scanpix
USIKKER: Statsminister Erna Solberg (H) sier det gjenstår å se hva som blir konsekvensene av Donald Trumps kunngjøring om å trekke USA ut av atomavtalen med Iran. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Norge beklager at USA har gått til dette skrittet å trekke USA ut av atomavtalen med Iran. Vi frykter at det kan bidra til økt ustabilitet i regionen og ramme arbeidet mot spredning av kjernevåpen. Vi mener også, i likhet med EU, at Iran har levd opp til sin del av avtalen, sier Solberg.

Statsministeren legger til at det gjenstår å se hva konsekvensene vil bli for norsk næringsliv, og at det er et åpent spørsmål hva USA egentlig ender opp med.

- Foreløpig er dette en uttalelse fra Trump. Spørsmålet er hvordan dette blir fulgt opp. Vil det bli satt i verk, eller er det en trussel og et spill? - sier Solberg til NTB.

TREKKER USA UT: Trump trekker her USA fra atomavtalen med Iran, og sier blant annet at «den er pinlig for meg som borger». Video: CNN Vis mer

Norske myndigheter har i øyeblikket ikke full oversikt over norske etableringer i Iran.

- Dette jobber Utenriksdepartementet og utenrikstjenesten med å kartlegge. Vi har ikke noen stor aktivitet i Iran, men noen bedrifter har gått inn og de opplever nok økt usikkerhet nå. UD jobber med å få oversikt over hvilke konsekvenser dette vil få for oss, sier Solberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer