Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solberg usikker på om Trump mener alvor: - Er det en trussel og et spill?

Statsminister Erna Solberg (H) sier det gjenstår å se hva USA ender med etter Donald Trumps kunngjøring av at landet trekker seg fra atomavtalen med Iran.

USIKKER: Statsminister Erna Solberg (H) sier det gjenstår å se hva som blir konsekvensene av Donald Trumps kunngjøring om å trekke USA ut av atomavtalen med Iran. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB Scanpix
USIKKER: Statsminister Erna Solberg (H) sier det gjenstår å se hva som blir konsekvensene av Donald Trumps kunngjøring om å trekke USA ut av atomavtalen med Iran. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Norge beklager at USA har gått til dette skrittet å trekke USA ut av atomavtalen med Iran. Vi frykter at det kan bidra til økt ustabilitet i regionen og ramme arbeidet mot spredning av kjernevåpen. Vi mener også, i likhet med EU, at Iran har levd opp til sin del av avtalen, sier Solberg.

Statsministeren legger til at det gjenstår å se hva konsekvensene vil bli for norsk næringsliv, og at det er et åpent spørsmål hva USA egentlig ender opp med.

- Foreløpig er dette en uttalelse fra Trump. Spørsmålet er hvordan dette blir fulgt opp. Vil det bli satt i verk, eller er det en trussel og et spill? - sier Solberg til NTB.

TREKKER USA UT: Trump trekker her USA fra atomavtalen med Iran, og sier blant annet at «den er pinlig for meg som borger». Video: CNN Vis mer

Norske myndigheter har i øyeblikket ikke full oversikt over norske etableringer i Iran.

- Dette jobber Utenriksdepartementet og utenrikstjenesten med å kartlegge. Vi har ikke noen stor aktivitet i Iran, men noen bedrifter har gått inn og de opplever nok økt usikkerhet nå. UD jobber med å få oversikt over hvilke konsekvenser dette vil få for oss, sier Solberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media