VARSLER INNSTRAMMINGER: Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen kommer med en oppdatering om flyktningsituasjonen i morgen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VARSLER INNSTRAMMINGER: Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen kommer med en oppdatering om flyktningsituasjonen i morgen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Solberg varsler innstramminger: Lavere ytelser og enklere innkvartering for asylsøkere

Kommer med forslag til strengere regler overfor asylsøkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regelendringene skal både bidra til å bremse asylstrømmen, behandle søknadene raskere og redusere kostnadene, skriver VG. Statsminister Erna Solberg (H) bekrefter at det er innstramminger på vei.

- Det vil komme signaler om innstramminger. Det er vi nødt til å gjøre, så vil konkretiseringene komme etter hvert når de er ferdig utredet, sier Solberg.

Etter det avisen forstår, er én av endringene at standarden på innkvarteringen for dem som venter på å få søknaden sin behandler vil bli langt enklere. I tillegg kan ytelsene til dem som sitter i mottak bli redusert. Det kan bli aktuelt å kutte ned lengden på det toårige introduksjonsprogrammet, for å få flyktningene raskere i gang i Norge, ifølge avisens kilder.

I et tillegg til det foreslåtte statsbudsjettet skal regjeringen fredag komme med et forslag om hvordan de anslåtte ekstrakostnadene på 9,5 milliarder til å håndtere flyktningstrømmen skal dekkes inn.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram