Solberg varsler innstramminger: Lavere ytelser og enklere innkvartering for asylsøkere

Kommer med forslag til strengere regler overfor asylsøkere.

VARSLER INNSTRAMMINGER: Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen kommer med en oppdatering om flyktningsituasjonen i morgen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
VARSLER INNSTRAMMINGER: Statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen kommer med en oppdatering om flyktningsituasjonen i morgen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regelendringene skal både bidra til å bremse asylstrømmen, behandle søknadene raskere og redusere kostnadene, skriver VG. Statsminister Erna Solberg (H) bekrefter at det er innstramminger på vei.

- Det vil komme signaler om innstramminger. Det er vi nødt til å gjøre, så vil konkretiseringene komme etter hvert når de er ferdig utredet, sier Solberg.

Etter det avisen forstår, er én av endringene at standarden på innkvarteringen for dem som venter på å få søknaden sin behandler vil bli langt enklere. I tillegg kan ytelsene til dem som sitter i mottak bli redusert. Det kan bli aktuelt å kutte ned lengden på det toårige introduksjonsprogrammet, for å få flyktningene raskere i gang i Norge, ifølge avisens kilder.

I et tillegg til det foreslåtte statsbudsjettet skal regjeringen fredag komme med et forslag om hvordan de anslåtte ekstrakostnadene på 9,5 milliarder til å håndtere flyktningstrømmen skal dekkes inn.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram