Budsjettforhandlinger:

Solberg venter tøffe forhandlinger: - Vi kan ikke bruke så mye penger

Svært lite er klart idet arbeidet med neste år statsbudsjett nå starter – annet enn at prosessen også i år blir svært krevende, ifølge statsministeren.

Hurdal  20180312.
Statsminister Erna Solberg ankommer  regjeringens budsjettkonferanse på Hurdalsjøen hotell.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Hurdal 20180312. Statsminister Erna Solberg ankommer regjeringens budsjettkonferanse på Hurdalsjøen hotell. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Det blir en tøff budsjettkonferanse, slo statsminister Erna Solberg fast da hun ankom Hurdalssjøen hotell mandag formiddag.

Den første budsjettkonferansen er starten på en langvarig prosess som skal kulminere med at regjeringen legger fram et budsjett for Stortinget. Også 2019 har sine særegne utfordringer, ifølge statsministeren.

– Vi har hatt noen tøffe konferanser tidligere, både med oljeprisfallet og flyktningkrisen som gjorde at handlingsrommet var veldig lite en periode. Nå er utfordringen snarere at det går veldig bra i Norge, sa Solberg.

Når statsrådene fra Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre starter dragkampen om hvor mye penger de får å rutte med i 2019, er bakteppet at det går bedre med norsk økonomi. Dermed er det mindre behov for å smøre på med oljepenger. Prioriteringene blir tøffere – tiden da «alle» kan forvente å få mer over statsbudsjettet, er over for denne gang.

– Vi kan ikke bruke så mye penger i offentlig sektor, for da mister vi mye av gevinsten vi har fått de siste årene, sa Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer