LØFT. Høyre Leder Erna Solberg vil ha et løft for språkfagene i skolen.  
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LØFT. Høyre Leder Erna Solberg vil ha et løft for språkfagene i skolen. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Solberg vil ha løft for språkfagene

Mener næringslivet taper på dårlige språkferdigheter .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Høyre-leder Erna Solberg mener språkfattige nordmenn koster næringslivet store kontrakter. Nå vil hun ha et løft for språkfagene i skolen.

- Vi trenger alle å løfte språkkompetansen. Ingeniøren og økonomen som lever i en globalisert verden må kunne snakke flere språk enn engelsk. Hvis alle EU-land har ambisjoner om tre språk flytende, hvorfor skal vi nøye oss med mindre? sa Solberg i sin tale til Unge Høyre-landsmøtet i Trondheim lørdag.

Høyre-lederen mener det er på tide å rope et varsku om språkkompetansen i det norske samfunnet, og viste blant annet til at Universitetet i Stavanger har lagt ned undervisningstilbudet i tysk, fransk og spansk som følge av få søkere.

- Fremmedspråksenteret lagde en rapport om manglende kunnskap om fremmedspråk. Av 1.000 næringslivsledere sa 40 prosent at de hadde opplevd tap av forhandlinger eller kontrakter som en konsekvens av manglende språkkompetanse, sa Solberg, som gir den rødgrønne regjeringen mye av skylden for at fremmedspråk er så fremmed for nordmenn.

- Vi trenger bedre lærere, morsommere undervisning og studiereiser. I Kunnskapsløftet foreslo vi et obligatorisk andre fremmedspråk, men de rødgrønne fjernet det, framholdt Høyre-lederen.

(NTB)