Solberg vil ikke la trusler diktere politikk

Norge tar sitt ansvar og sin forpliktelse i kampen mot opprørsgruppen Den islamske staten (IS), fremholder statsminister Erna Solberg (H).

VIL IKKE STYRES AV TRUSLER:  Statsminister Erna Solberg redegjør i Stortinget for de norske bidragene til Irak og Afghanistan. Hun vil ikke la seg styre av trusler, var budskapet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL IKKE STYRES AV TRUSLER: Statsminister Erna Solberg redegjør i Stortinget for de norske bidragene til Irak og Afghanistan. Hun vil ikke la seg styre av trusler, var budskapet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun redegjorde onsdag for regjeringens beslutning om å sende norske styrker til Irak og Afghanistan. Det skjedde samme dag som en ny sikkerhetsvurdering fra Politiets sikkerhetstjeneste varslet om et økt fare for terrorangrep mot Norge.

- Vi kan ikke tillate at trusler fra terrororganisasjoner dikterer vår sikkerhetspolitikk. Selv om politiske valg på kort sikt kan øke risikoen, er bekjempelse av ISIL en langvarig investering i vår egen sikkerhet, sa Solberg i Stortinget.

Opprørsgruppen IS er også kjent som ISIL.

- Norge har tradisjon for å stille med militære bidrag når det er nødvendig. Vi har et ansvar og en forpliktelse til å ta vår del av byrden når det er påkrevet. Gjennom vår innsats viser Norge at vi tar dette på stort alvor, sa Solberg.

(NTB)