VIL IKKE STYRES AV TRUSLER:  Statsminister Erna Solberg redegjør i Stortinget for de norske bidragene til Irak og Afghanistan. Hun vil ikke la seg styre av trusler, var budskapet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VIL IKKE STYRES AV TRUSLER: Statsminister Erna Solberg redegjør i Stortinget for de norske bidragene til Irak og Afghanistan. Hun vil ikke la seg styre av trusler, var budskapet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Solberg vil ikke la trusler diktere politikk

Norge tar sitt ansvar og sin forpliktelse i kampen mot opprørsgruppen Den islamske staten (IS), fremholder statsminister Erna Solberg (H).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun redegjorde onsdag for regjeringens beslutning om å sende norske styrker til Irak og Afghanistan. Det skjedde samme dag som en ny sikkerhetsvurdering fra Politiets sikkerhetstjeneste varslet om et økt fare for terrorangrep mot Norge.

- Vi kan ikke tillate at trusler fra terrororganisasjoner dikterer vår sikkerhetspolitikk. Selv om politiske valg på kort sikt kan øke risikoen, er bekjempelse av ISIL en langvarig investering i vår egen sikkerhet, sa Solberg i Stortinget.

Opprørsgruppen IS er også kjent som ISIL.

- Norge har tradisjon for å stille med militære bidrag når det er nødvendig. Vi har et ansvar og en forpliktelse til å ta vår del av byrden når det er påkrevet. Gjennom vår innsats viser Norge at vi tar dette på stort alvor, sa Solberg.

(NTB)