Solberg vil sette innvandrere på skolebenken

Kommunalminister Erna Solberg vil gi innvandrere toårige heldtidskurs i norsk og Norge. Mangelende oppmøte vil svi på pungen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Solberg lanserte i dag sitt forslag til introduksjonsordning for nyankomne innvandrere. Målet skal ifølge departementet være å gi grunnleggende ferdigheter i norsk, grunnleggende innsikt i norsk samfunnsliv, samt å forberede for deltakelse i yrkeslivet.

De som deltar i programmet vil få en egen introduksjonsstønad på 108 340 kroner i året (2 G). Kurset skal være heltids, og vare i opptil to år. Ved ulegitimert fravær kuttes det i stønaden.

- Introduksjonsordningen skal være en starthjelp til nyankomne innvandrere for videre yrkes- og samfunnsdeltakelse. Arbeidslivet er den viktigste arenaen for nyankomne innvandrere for å bli en del av fellesskapet, skriver deprtementet i en pressemelding.

NOAS positive

Norsk organisasjon for Asylsøkere (NOAS) er positive til ordningen, men advarer mot virkningen av andre sider ved regjeringens politikk.

- Det nye forsørgerkravet for familiegjenforening kan føre til at folk tar seg første og beste jobb for å kunne få familien til Norge, i stedet for å kvalifisere seg til opphold her i landet, sier generalsekretær Morten Tjessem til Dagbladet.no.

Les hele pressemeldingen her.