Solberg vraket bilen

Petter Solberg er på vei til sjukehus i Tyskland etter at han knuste bilen i 150 km/t i dag. Nå skal han besøke kartleseren sin på sjukehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOSTALSEE/OSLO (Dagbladet.no): Speilglatt veibane er årsaken til at Solberg kjørte ut i voldsomt fart i dag. Kartleser Phil Mills er kjørt til sjukehus etter en kollisjon med betongvegg.

- Jeg er på vei til sjukehuset nå, forteller Petter Solberg til Dagbladet.no.

- Er du skadd?

- Nei, jeg er ikke det. Men jeg skal gjennom en sjekk når jeg først er på sjukehuset. Jeg skal ditt for å besøke kartleseren min, sier Solberg, før han må avslutte samtalen.

Selv om ikke Slberg er skadd, er han rystet etter ulykken. Han fryktet det verste om kartleseren sin.

Kjørte ut av svingen

Ulykken har skjedd inne på et militært område, slik at media ikke har tilgang for å ta bilder av bilen som er totalvraket.

- Den siden av bilen der Mills satt er helt trykt inn. Ulykken skjedde i en slak venstresving. Solberg hadde bilen i 5. gir og holdt en fart rundt omlag 130 km/t da de kjørte av veien, sier Dagbladets motorsportjournalist Roy Wahlstrøm til Dagbladet.no.

Ulykken skjedde drøyt 400 meter ut i 12. fartsprøve på den kjente Panzerplatte i Rally Tyskland. Etappen er en av de lengste, 40,3 km lang.

Knust

Solberg og Mills klarte å komme seg ut på egenhånd, men kartleseren Mills klaget over smerter og ble sendt på sjukehus for en nærmere sjekk. Det er uklart om han har pådratt seg alvorlige skader.

Stanset biler

Været i Tyskland har vært dårlig, både i dag og i går. Regn passer nordmannen godt, men ikke når det blir for dårlig vær.

- Det har vært skiftende i hele dag. det regnet i morges og forholdene har vært forferdelige, rapporterer Dagbladets motorsportournalist fra Tyskland.

De to bilene til Citroën, som skulle starte etter Solberg, ble stanset på grunn av ulykken. Etappen er avlyst og alle biler som hadde kjørt får slettet sine tider.

VM-håpet svinner

Petter Solberg har brutt Rally Tyskland. Dette er det tredje VM-løpet på rad at nordmannen ikke fullfører. Dermed svinner også muligheten til å forsvare fjorårets VM-tittel. Før løpet i dag lå Subaru og Solberg på fjerde plass i VM-sammendraget.

Fra før har finnen Marcus Grönholm og franskmannen Gilles Panizzi kjørt av og brutt Rally Tyskland.

(Dagbladet.no kommer tilbake med mer)

KJØRTE UT:</B> Petter Solberg sliter med å fullføre VM-løp. I dag havarerte han bilen i grøfta, og kartleseren måtte på sjukehus.