TV 2:

Solbrække skal ikke ta Bhatti-avgjørelser

TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække skal ikke ta Bhatti-avgjørelser, melder kanalen selv i en pressemelding.

IKKE BHATTI-AVGJØRELSER: TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække skal ikke ta Bhatti-avgjørelser. Årsaken er at de to hadde en relasjon for 16 år siden. Foto: Fredrik Hagen / NTB
IKKE BHATTI-AVGJØRELSER: TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække skal ikke ta Bhatti-avgjørelser. Årsaken er at de to hadde en relasjon for 16 år siden. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Solbrække hadde for 16 år siden et forhold til Bhatti.

De siste dagene har det blitt stilt spørsmål om habiliteten til Solbrække i saker som omhandler Bhatti.

- Jeg har sagt til sjefredaktør Olav T. Sandnes at jeg ikke skal være den som tar redaktøravgjørelser i saker der Bhatti er involvert. Og det er han enig i. Jeg har bedt om dette av hensyn til TV 2, fordi det nå stilles spørsmål ved vår uavhengighet, sier Solbrække.

Solbrække sier habilitet må vurderes løpende. Den siste tiden har det oppstått en diskusjon rundt hennes habilitet.

Sjefredaktøren sier han støtter nyhetsredaktøren, men understreker samtidig at han ikke mener det endrer hans vurdering av Solbrækkes integritet.

- Jeg mener Karianne kunne vært i stand til å ha - og ta -det redaksjonelle ansvaret i saker om Bhatti. Hun har hele tiden hatt min fulle tillit og den har hun fortsatt. Men jeg er samtidig enig i at dette er en klok avgjørelse når det nå det stilles spørsmål ved vår journalistikk i dekningen av saker som har med Bhatti å gjøre, sier Sandnes.

Han sier også at åpenhet om saken på et tidligere tidspunkt, hadde vært riktig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer