Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solbriller for flere hundre tusen stjålet i nytt sjokkbrekk

Alarmen på Strømmen gikk 03.30. Tolv minutter seinere var det tomt.

MULIG BRILLEBAG: Uidentifisert mann med stor bag over skulder fotografert fra et overvåkningskamera inne i en butikk om lag 50 meter fra Synsam i Strømmen rundt tidspunktet da optikerbutikken ble tømt for dyre solbriller. Foto: Overvåkningskamera/Politiet. 
MULIG BRILLEBAG: Uidentifisert mann med stor bag over skulder fotografert fra et overvåkningskamera inne i en butikk om lag 50 meter fra Synsam i Strømmen rundt tidspunktet da optikerbutikken ble tømt for dyre solbriller. Foto: Overvåkningskamera/Politiet.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dyre motesolbriller var målet for et nytt sjokkbrekk på Romerike i påskehelgen.

Alarmen til vaktselskapet ble utløst inne i butikklokalet til Synsam i Strømmen sentrum rett ved storsenteret klokka 03.30 natt til mandag 2. påskedag.

Politiet ble varslet 03.34 og var på stedet 03.42.

Da var butikken tømt for store verdier og innbryterne forsvunnet.

DEN ANDRE: Denne mannen med hvit og sort lue og lysere klær er også observert i kameraet fra en nabobutikk i tidsrommet rundt brillerbrekket. Foto: Overvåkningskamera/Politiet.
DEN ANDRE: Denne mannen med hvit og sort lue og lysere klær er også observert i kameraet fra en nabobutikk i tidsrommet rundt brillerbrekket. Foto: Overvåkningskamera/Politiet. Vis mer

- Butikkledelsen har vært i lokalet, og innbryterne har konsentrert seg om dyre solbriller. Etter den foreløpige oversikten er det stjålet solbriller for flere hundre tusen kroner, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i politiet på Romerike til Dagbladet.

To personer filmet

Det er åpenbart at innbruddsraidet har vært godt planlagt. Alarmen gikk flere steder i butikken.

Politiets første opplysninger gikk ut på at overvåkningskameraer inne i butikken har fanget opp innbryterne.

Det er derimot overvåkningskameraer i en nabobutikk om lag 50 meter unna som har fanget opp to menn på utsiden av den butikken rundt tidspunktet brilletyveriet skjedde.

Stor bag overt skuldra

- Den ene av mennene politiet gjerne vil ha opplysninger om gikk med en hvit og mørk lue, den andre med en stor bag over skuldra, sier ettermiddagens operasjonsleder Kristian Engh til Dagbladet ved 14-tiden.

Først tirsdag regner butikkledelsen med at alt som er stjålet vil være registrert.

Men politiet har fått foreløpige anslag om stjålne solbriller for mellom 150 000 og 200 000 kroner.

Synsam-butikken i Strømmen har inngang fra bakkeplan på utsiden, og innbryterne har kommet seg inn derfra.

- Det er ikke skader på utsiden som viser at en bil er brukt til å knuse døra, og politiet har foreløpig ingen holdepunkter for en sammenheng med innbruddet i Nittedal for fem dager siden, sier operasjonsleder Terje Skaftnes.

Det var natt til onsdag at minst fire personer tok seg inn hos Elkjøp på Rotnes i Nittedal med en stjålet bil som rambukk.

Romerikes Blad (krever innlogging) meldte først om nattas brilleraid mot Synsam på Strømmen.