Solcellefabrikk gjenoppstår

70 nye arbeidsplasser i RECs gamle fabrikk i Porsgrunn.

FRA ASKEN TIL ILDEN:  Elkem Solar starter nå opp igjen produksjon av solceller i REC Wafer-fabrikken på Herøya i Porsgrunn. Forrige gang havnet produksjonen i Kina. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
FRA ASKEN TIL ILDEN: Elkem Solar starter nå opp igjen produksjon av solceller i REC Wafer-fabrikken på Herøya i Porsgrunn. Forrige gang havnet produksjonen i Kina. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Elkem Solar starter produksjon i RECs gamle fabrikk på Herøya i Porsgrunn.

Oppstarten skaper 70 nye arbeidsplasser.

- Vi har nå besluttet å starte produksjon i fabrikken på Herøya. Vi videreutvikler vår fornybare teknologi og skaper rundt 70 nye arbeidsplasser, sier administrerende direktør i Elkem Solar, Inge Grubben-Strømnes

Satsingen vil også gi et titall indirekte arbeidsplasser, med rom for videre vekst, heter det i en pressemelding.

- Satsingen på Herøya vil styrke vår eksisterende produksjon og vil inngå i verdens mest energi- og kosteffektive verdikjede for solceller, sier Grubben-Strømnes.

Store investeringer Styret i Elkem Solar har bevilget over 200 millioner kroner til oppstart, og får i tillegg 72 millioner kroner i støtte fra Enova. Også Siva har gjort store investeringer i den fysiske infrastrukturen og vil være med på å utvikle denne videre.

Rekruttering og ombyggingsprosjektet starter umiddelbart. Planen er at produksjonen vil kunne starte i løpet av andre halvår 2016.

REC Wafer Norway la ned produksjonen i Norge i 2012 og rundt 500 mistet jobben ved fabrikkene på Herøya.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer