Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Solcellefabrikk gjenoppstår

70 nye arbeidsplasser i RECs gamle fabrikk i Porsgrunn.

 FRA ASKEN TIL ILDEN:  Elkem Solar starter nå opp igjen produksjon av solceller i REC Wafer-fabrikken på Herøya i Porsgrunn. Forrige gang havnet produksjonen i Kina. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix.
FRA ASKEN TIL ILDEN: Elkem Solar starter nå opp igjen produksjon av solceller i REC Wafer-fabrikken på Herøya i Porsgrunn. Forrige gang havnet produksjonen i Kina. Foto: Terje Bendiksby, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elkem Solar starter produksjon i RECs gamle fabrikk på Herøya i Porsgrunn.

Oppstarten skaper 70 nye arbeidsplasser.

- Vi har nå besluttet å starte produksjon i fabrikken på Herøya. Vi videreutvikler vår fornybare teknologi og skaper rundt 70 nye arbeidsplasser, sier administrerende direktør i Elkem Solar, Inge Grubben-Strømnes

Satsingen vil også gi et titall indirekte arbeidsplasser, med rom for videre vekst, heter det i en pressemelding.

- Satsingen på Herøya vil styrke vår eksisterende produksjon og vil inngå i verdens mest energi- og kosteffektive verdikjede for solceller, sier Grubben-Strømnes.

Store investeringer
Styret i Elkem Solar har bevilget over 200 millioner kroner til oppstart, og får i tillegg 72 millioner kroner i støtte fra Enova. Også Siva har gjort store investeringer i den fysiske infrastrukturen og vil være med på å utvikle denne videre.

Rekruttering og ombyggingsprosjektet starter umiddelbart. Planen er at produksjonen vil kunne starte i løpet av andre halvår 2016.

REC Wafer Norway la ned produksjonen i Norge i 2012 og rundt 500 mistet jobben ved fabrikkene på Herøya.

Glad statsminister
Statsminister Erna Solberg (H) sier hun gleder seg over at flere industribedrifter viser vilje til å investere i nye, grønne arbeidsplasser.

- Enovas tildeling til Elkem Solar er et av flere eksempel på moderne industribygging i Norge basert på ny og energieffektiv teknologi. Elkem Solar har varslet at de umiddelbart utlyser rundt 70 stillinger på Herøya. Dette viser at det grønne skiftet skaper arbeidsplasser i dag, noe jeg er svært glad for, sier statsministeren.

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram