Soldat bløffet om ransforsøk

Det var aldri noen som forsøkte å rane ammunisjonslageret i Sør-Varanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Historien om ukjente inntrengere som ville ta seg inn i et ammunisjonslager skal være rent oppspinn fra vaktsoldatens side. Det har han nå innrømmet i et politiavhør, opplyser Hæren i en pressemelding tirsdag.

Soldaten løsnet et skudd, men dette skal ikke ha hatt noe å gjøre med noe innbruddsforsøk.

Hæren ser alvorlig på hendelsen.

- Dette er et alvorlig tillitsbrudd som overhodet ikke kan aksepteres. Jeg vil umiddelbart igangsette en prosess for å dimittere vedkommende. Det er også beklagelig at en av våre soldater har forårsaket en helt unødvendig arbeidsbelastning for politiet, sier sjef for Garnisonen i Sør-Varanger, Terje Alvsaker.

Det angivelige innbruddsforsøket fikk stor oppmerksomhet etter at det ble kjent. Soldaten som sto vakt forklarte først at han løsnet et varselskudd da han natt til søndag oppdaget en person som fiklet med låsen til garnisonens ammunisjonslager i Høybuktmoen utenfor Kirkenes.

Som en følge av det soldaten forklarte, satte Hæren ned en kommisjon som skulle granske om Forsvarets vaktrutiner var gode nok.

(NTB)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer