Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Soldat død etter at svensk stridsvogn gikk gjennom isen og sank

Stridsvognen ble liggende under vann i flere timer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En soldat mistet livet da en stridsvogn gikk gjennom isen og sank mellom Älvsbyn og Boden i Nord-Sverige.

Stridsvognen ble liggende under vann i flere timer før den ble hentet opp. Tidlig mandag morgen bekrefter det svenske forsvaret at en person mistet livet i ulykken.

- Det verste som kan hende, har dessverre hendt. I denne vanskelige stunden går våre tanker til de pårørende og de nærmeste kameratene, sier regimentssjef og leder for øvelsen, oberst Mikael Frisell. Den døde soldaten var fra Sør-Sverige.

En annen person ble raskt hentet ut etter ulykken. Vedkommende og tre personer som deltok i redningsarbeidet, var kraftig nedkjølt da de ble tatt hånd om.

Dykkere og minst fire ambulanser ble sendt til ulykkesstedet. Vannet er grunt der stridsvognen gikk gjennom isen, og deler av den var synlig fra overflaten før den ble berget.

Stridsvognen deltok på en vinterøvelse sammen med personell fra sju avdelinger i det svenske forsvaret. Rundt 1.200 personer deltok i den avsluttende delen av øvelsen Vintersol.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media