Soldat dømt til 110 år i fengsel

Voldtok 14 år gammel jente i Irak og drepte familien hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Soldaten Jesse Spielman ble fredag funnet skyldig i voldtekt, planlegging sammen med andre av voldtekt, innbrudd og fire drap.

Aktoratet sa ikke at Spielman tok del i voldtekten og drapene, men at han ble med dem som gjennomførte ugjerningen vel vitende om hva de hadde for seg, og at han fungerte som utkikk.

Spielman fikk likevel den lengste dommen av de fire som ble stilt for retten ved en militærdomstol i Kentucky. Tre av de andre i gruppa fikk dommer på mellom fem og 100 år for sine roller i forbrytelsene. Den fjerde blir senere stilt for en sivil domstol.

Juryen satt sammen hele fredag kveld før den kom til at Jesse Spielman er skyldig i en rekke tiltalepunkter, blant dem voldtekt og drap.

Den 22 år gamle Spielman ble stilt for en militærdomstol i Fort Campbell i Kentucky, i forbindelse med angrepet på jenta og familien hennes i Mahmoudiya, 20 kilometer sør for Bagdad, i mars i fjor.

Tre soldater er tidligere dømt til fengsel i mellom fem og 100 år for deres roller i voldtekten og drapene, og én, Steven Green, som forlot hæren før han ble tiltalt, risikerer dødsstraff når han blir stilt for retten i en sivil domstol.

To av soldatene har fortalt at de voldtok jenta etter tur, mens den Green drepte moren, faren, lillesøsteren og den voldtatte jenta etter at han selv voldtok henne.

De som allerede er dømt, ga motstridende vitnemål om hvor mye Spielman visste om planen de klekket ut mens de drakk whisky, gin og energidrikker.

(NTB)

DØMT: 22 år gamle Jesse Spielmann ble dømt for voldtekt og drap.