Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Soldat druknet under øvelse

En 21 år gammel soldat druknet i dag i en øvelse i Balsfjord i Troms. Soldaten forsøkte å krysse en innsjø på oppakningen sin da noe gikk galt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde 15.45. Soldaten tilhører kompani B i 6. divisjon 2. infanteribataljon ved Skjold leir. Rundt 30-40 soldater i troppen til 21-åringen reagerte raskt og startet umiddelbart søk i vannet der soldaten gikk under. En liten båt som var på vannet ble også brukt i søket.

- Han var kommet omtrent halvveis ut i innsjøen mellom to bredder. Jeg vil anslå at avstanden var rundt 30 meter. Noe gikk galt, men vi vet ikke hva. Det er nedsatt en undersøkelseskommisjon og politiet etterforsker også ulykken, sier informasjonsjef Stein-Gunnar Bondevik i 6. divisjon til Dagbladet.no.

Ifølge Bondevik var det for dypt til å kunne dykke til bunnen uten riktig utstyr. To helikoptre med dykkere ankom ulykkesstedet rundt 17.00. Omtrent 10 minutter senere ble den omkomne funnet.

- Dette er tredje ulykken i forsvaret med fire innvolverte på rundt en måned. Er det trygt å tjenestegjøre i forsvaret?

Mye av det vi driver med i forsvaret er fysisk utfordrende og forbundet med en viss risiko. Noen ganger går det galt. Men sikkerhet prioriteres høyt. Øvelsen som ble gjennomført i dag har vi gjort mange ganger tidligere uten at noe har gått galt, sier Bondevik.

21-åringen som døde er fra Vormsund i Akershus. Han skulle dimmitere senere denne uken. De pårørende er varslet om dødsfallet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media