Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Soldat falt ut av helikopter på Rygge

Falt ti meter. Er ikke livstruende skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En svensk elitesoldat falt ut av et helikopter under en øvelse på Rygge i går ettermiddag. Soldaten falt rett ned i bakken fra ti meters høyde.

- Ulykken skjedde i går kveld klokka 18.10 i forbindelse med en rappelleringsøvelse, forteller pressetalsmann ved Fellesoperativt Hovedkvarter i Stavanger, Vegard Finberg til Dagbladet.no.

Soldaten har ikke pådratt seg livstruende skader.


Stabil

Den svenske soldaten ble raskt sendt til sykehus med ambulanse. Ifølge moss-avis.no skal han ha pådratt seg skader i ryggen etter fallet. Skadene er imidlertid ikke livstruende.

- Soldatens tilstand skal være stabil, ikke kritisk, opplyser Finberg.

Han vet ikke hvilke sykehus soldaten ble fraktet til, men kan bekrefte at det er et norsk et.


Ukjent årsak
- Ulykken skjedde under en rappelleringsøvelse fra et helikopter, bekrefter Finberg.

Han vil ikke kommentere årsaken til ulykken ovenfor Dagbladet.no.

- Jeg har ingen informasjon om årsaken til ulykken, og ønsker heller ikke å spekulere i hva som kan ha skjedd. Ulykken er imidlertid ikke av den typen som skjer ofte. Rutinemessig vil det bli opprettet en undersøkelseskommisjon som vil granske hva som har skjedd, sier han.


Ifølge Moss avis falt soldaten i det han mistet grepet under rappelleringen.
Soldaten skal ha vært utstyrt med normalt sikkerhetsutstyr, og svensk forsvar bekrefter overfor Aftonbladet.se at soldaten også hadde våpen på seg da han falt.

FALT UT: En svensk elitesoldat falt ut av et Bell 412 transporthelikopter (bildet) i går ettermiddag da han deltok på en militærøvelse på Rygge. Fallet var på ti meter. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
FALT UT: En svensk elitesoldat falt ut av et Bell 412 transporthelikopter (bildet) i går ettermiddag da han deltok på en militærøvelse på Rygge. Fallet var på ti meter. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer


Helikopteret var et Bell 412 transporthelikopter.

Hemmeligstemplet

Ifølge Aftonbladet var soldaten i Norge i forbindelse med en hemmelig øvelse. Han var del ev en spesialtropp fra Karlsborg. Nettopp fordi øvelsen var hemmeligstemplet ønsker ikke forsvarsmaktene å gi opplysninger om soldatens alder.

De vil heller ikke kommentere hvor mange soldater som var involvert i øvelsen eller hvorfor svenske soldater trente sammen med norske NATO-soldater.

image: Soldat falt ut av helikopter på Rygge

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!