Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Soldat skjøt mot messa

En beruset soldat skjøt et skudd med AG-3 mot befalsmessa ved Skjold garnison i Målselv i natt. Ingen personer ble skadet under skyteepisoden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Soldaten er arrestert og skal avhøres i løpet av dagen.

- Soldaten hadde enda ett skudd i geværet, men han leverte våpenet fra seg til en medsoldat og ble pågrepet uten dramatikk, opplyser garnisonssjefen oberst Arne Dalhaug.

Truet ingen
Han understreker at soldaten aldri truet noen og antar at skytingen mest var et rop om oppmerksomhet. Soldaten skjøt sannsynligvis med sitt eget tjenestevåpen. En militær kommisjon skal nå undersøke hvordan soldaten fikk tak i skarp ammunisjon.

- Det er vanskelig å hindre en soldat i å stjele litt ammunisjon under militær skytetrening, og den kan også kjøpes i de fleste våpenforretninger, opplyser Dalhaug til NTB.

Rutiner endret
Etter at en soldat skjøt og drepte en medsoldat i Heistadmoen leir i 1995, ble det satt ned et utvalg som vurderte sikkerheten ved Forsvarets omgang med våpen.

- Etter den episoden begynte soldatene å gå med splintvest på vakt, men i realiteten kan man aldri sikre seg helt mot slike hendelser, verken i Forsvaret eller i det sivile, mener oberst Arne Dalhaug.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media