- Soldat skulle kidnappes og halshugges

De terrormistenkte ville filme og legge videoen ut på internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Britisk politi har lovet å komme med mer informasjon om pågripelsen av åtte personer mistenkt for planlegging av terror i Birmingham.

De åtte ble arrestert da politiet raidet områder i Storbritannias nest største by i firetiden i dag morges. Les hele saken her.

Henrettelse i «Irak-stil»

Ifølge Sky News planla de åtte kidnapping, tortur og halshugging av en uidentifisert mann i 20-årene. Dette skulle videofilmes og legges ut på internett.

Aksjonen skulle foregå i «reneste Irak-stil», skriver britisk medier, og sikter til den grusomme henrettelsen av Ken Bigley, som ble drept av opprørere i Irak.

Mannen i 20-årene, som var målet for den planlagte terroraksjonen, er nå under politibeskyttelse. Sky News\' krimreporter Martin Brunt sier at mannen ble utpekt som terrormål på grunn av jobben han har. Han er muslim og soldat i den britiske hæren.

- Britisk-pakistansk opprinnelse

De åtte som er arrestert er mistenkt for å ha gjennomført, forberedt eller for å ha oppfordret til terrorhandlinger. Arrestasjonen har hjemmel i den britiske antiterrorlovgivningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer