- Soldat skulle kidnappes og halshugges

De terrormistenkte ville filme og legge videoen ut på internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Britisk politi har lovet å komme med mer informasjon om pågripelsen av åtte personer mistenkt for planlegging av terror i Birmingham.

De åtte ble arrestert da politiet raidet områder i Storbritannias nest største by i firetiden i dag morges. Les hele saken her.

Henrettelse i «Irak-stil»

Ifølge Sky News planla de åtte kidnapping, tortur og halshugging av en uidentifisert mann i 20-årene. Dette skulle videofilmes og legges ut på internett.

Aksjonen skulle foregå i «reneste Irak-stil», skriver britisk medier, og sikter til den grusomme henrettelsen av Ken Bigley, som ble drept av opprørere i Irak.

Mannen i 20-årene, som var målet for den planlagte terroraksjonen, er nå under politibeskyttelse. Sky News\' krimreporter Martin Brunt sier at mannen ble utpekt som terrormål på grunn av jobben han har.

Han er muslim og soldat i den britiske hæren.

- Britisk-pakistansk opprinnelse

De åtte som er arrestert er mistenkt for å ha gjennomført, forberedt eller for å ha oppfordret til terrorhandlinger. Arrestasjonen har hjemmel i den britiske antiterrorlovgivningen.

FLERE RAID: Flere gater ble stengt av i Birmingham, Storbritannias nest største by og en av de mest etnisk sammensatte med en stor muslims andel. Foto: Scanpix
FLERE RAID: Flere gater ble stengt av i Birmingham, Storbritannias nest største by og en av de mest etnisk sammensatte med en stor muslims andel. Foto: Scanpix Vis mer

Kilder Sky News har vært i kontakt med forteller at politiet hadde holdt de mistenkte under observasjon i seks måneder.

Ifølge bystyremedlem, Ansar Kahn, som har snakket med nyhetsbyrået AFP, var de arresterte av britisk-pakistansk opprinnelse.

- Lokalsamfunnet vet ikke hva som skjer. Som lokal rådgiver er mitt hovedfokus å holde på freden og roen i lokalmiljøet. Det er sjokk og engstelse som preger oss fordi dette kom så brått på, sier Kahn til AFP.

To av de arresterte er menn på 31 og 29.

Innenriksdepartementet orientert

- Innenriksministeren er briefet i detalj om operasjonen, og får fortløpende oppdateringer om utviklingen, sier en talskvinne for det britiske innenriksdepartementet.

- Denne operasjonen minner oss om realitetene og alvoret knyttet til terrorfaren vi står overfor, sier hun.

- Soldat skulle kidnappes og halshugges
PLANLA BIGLEY-DRAP: Det britiske gisselet Kenneth Bigley (62) ble drept i 2004. Etter et 22 dager langt gisseldrama skar kidnapperne hodet av ingeniøren foran kamera. Ifølge Sky News planla de åtte arresterte et liknende drap.
En politibil står utenfor den islamske bokhandleren Maktabah i Birmingham. Bokhandleren var et av mange steder som var involvert i politiraidet i dag morges.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer