Soldat tisset på Koranen

Men muslim kastet boka i toalettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble opptøyer da magasinet Newsweek skrev at amerikanske soldater hadde kastet Koranen i toalettet og trukket ned på Guantanamo-basen på Cuba.

Artikkelen førte til demonstrasjoner og sterke anti-amerikanske følelser i mange muslimske land. Men etter noen dager trakk Newsweek saken. Det viste seg at kilden deres ikke var sikker på påstanden likevel.

Men saken har likevel ikke blitt lagt død. Mange muslimer tror ikke på de amerikanske forsikringene om at blasfemi-historien er usann.

Sparket i hellig bok

Nå slår amerikanerne fast at det ble prøvd å spyle den hellige boka ned i toalettet - men at det var muslimer som sto bak, ikke vakter på Guantanamo, melder CNN.

Militærrapporten avslører likevel at Koranen ved fire tilfeller ble svært respektløst behandlet av vaktene:

 • Ved ett tilfelle sparket en vakt i Koranen.
 • En vakt tisset slik at det sprutet på en fange og på Koranen.
 • Vakter hadde vannballong-kamp, og en vannballong sprakk og gjorde to Koran-bøker våte.
 • I ett tilfelle ble det skrevet to obskøne ord i Koranen til en av de innsatte. Men etterforskerne har ikke kunnet avgjøre om ordene ble skrevet av en vakt eller av en fange.

  Trakk ned


  I flere tilfeller skal muslimske fanger ha behandlet Koranen på en ufin måte. Det ene tilfellet skjedde i februar i fjor, da en vakt var vitne til at en fange plasserte to utgaver av Koranen i toalettet sitt og sa at han ikke lenger brydde seg om islam.

  Noen minutter senere tok han bøkene opp igjen, men rev ut flere sider og kastet dem på bakken. Deretter plasserte han bøkene på vasken.

  I januar i år rev en fange Koranen i biter og prøvde å trekke den ned i toalettet. Ifølge rapporten var fire vakter vitner til hendelsen.

  I minst tolv andre tilfeller ble Koranen brukt på en støtende måte av muslimske fanger.

  Rapporten slår fast at fangene prøvde å markere seg og protestere ved å skade Koranen.

 • En person brukte boka som pute.
 • Flere personer rev ut sider.
 • En fange tisset på den.
Soldat tisset på Koranen