BISETTES Onsdag, torsdag og fredag bisettes de fire soldatene (f.v) Simen Tokle, Andreas Eldjarn, Christian Lian og Trond Andre Bolle.
Foto: Lars Magne Hovtun / Forsvaret / Scanpix
BISETTES Onsdag, torsdag og fredag bisettes de fire soldatene (f.v) Simen Tokle, Andreas Eldjarn, Christian Lian og Trond Andre Bolle. Foto: Lars Magne Hovtun / Forsvaret / ScanpixVis mer

Soldatene bisettes denne uken

Onsdag, torsdag og fredag bisettes de fire norske soldatene som ble drept av en veibombe i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Onsdag blir Christian Lian (31) bisatt i Oddernes kirke i hjembyen Kristiansand som den første av de fire norske soldatene som omkom etter at bilen de satt i ble rammet av en veibombe i landsbyen Almar i Afghanistan søndag 27.juni.

Torsdag bisettes Andreas Eldjarn (21) fra Grønnåsen kirke i Tromsø, og Trond Andre Bolle (41) fra Hoff kirke i Østre Toten.
Fredag bisettes Simen Tokle (24) fra Ballangen kirke. Alle de fire bisettes i sine lokale kirker.

Millitær deltagelse - Vi har gitt tilbud om millitær deltagelse og tilstedeværelse. Dette har de ønsket i forskjellig grad, sier sjefsprest i sjøforsvaret, Leif Tore Michelsen til Dagbladet.

- Hva vil det innebære?
- Det er prosedyrer for millitær deltagelse når det gjelder bisettelse av soldater som har omkommet i tjeneste. Bårene med de fire omkomne ble overlevert familiene etter seremonien på Gardermoen torsdag, etter dette er det de omkomnes familier som står for det som skal skje videre.

I alle de fire bisettelsene vil det blåses trompetsignalet "bønnesignal". Dette vil bli gjort av tropetister fra forsvaret. Videre har alle fått tilbud om seks æresvakter, tre på hver side av båren, samt at kisten draperes med orlogsflagg, altså det norske splittflagget, sier Michelsen som selv skal delta i Trond Andre Bolles begravelse i Hoff kirke torsdag.

- Jeg skal ikke delta aktivt i seremonien, den er det den lokale sognepresten som utfører. Det samme gjelder i Tromsø når Andreas Eldjarn bisettes. I begravelsene til Tokle og Lian vil det bli millitære prester som står for seremoniene.

Ingen fra regjeringen Fra Forsvarsdepartementet får Dagbladet opplyst at det ikke er lagt opp til noen deltagelse fra regjeringen i noen av de fire begravelsene.