Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Soldatene blir i Afghanistan

Storbritanna benekter at Nordalliansen har krevd at 85 britiske kommandosoldater må forlate Kabul. - Soldatene blir, sier britene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Usikkerhet rundt tilbaketrekking fra Kandahar

Eksilpresidenten tilbake i Kabul

21 igjen på USAs terrorliste

De 100 britiske soldatene som kom til Afghanistan tidligere i uken, blir værende, sier en talsmann for det britiske forsvarsdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Talsmannen benekter rapporter om at den afghanske opposisjonen, Nordalliansen, skal ha krevd at de fleste av de 100 britiske soldatene skulle ut av Afghanistan igjen.

Nordalliansen ble informert om at 100 britiske soldater skulle komme til Kabul, ifølge britiske myndigheter.

Tidligere i dag ble det meldt at Nordalliansens ledere krevde at 85 av de 100 britiske kommandosoldatene skulle forlate Afghanistan, fordi alliansen ikke var klar over at de skulle komme.

Nordalliansen skulle ha gått med på at 15 soldater kunne bli igjen for å utføre humanitære oppgaver mens de øvrige 85 måtte reise, ifølge en talsmann for Nordalliansen. Grunnen skulle være at 85 av de 100 soldatene kom på initiativ fra britene og ikke som følge av koordinering fra FN.

Men nå benekter altså britiske myndigheter at det har vært noen uenighet i det hele tatt.

- Vi skal forsikre Nordalliansen om hvilke oppgaver våre styrker har i Afghanistan, sier en pressetalskvinne i det britiske utenriksdepartementet.

Hun sier at britene koordinerte troppeforflytningen til Afghanistan med både partene i den USA-ledede koalisjonen mot terror og at Nordalliansen også var informert.

- Det er selvsagt ulikheter mellom gruppene som utgjør Nordalliansen. Det viktige er imidlertid at disse og andre grupper i Afghanistan arbeider sammen for å etablere en bred samlingsregjering i landet, sier pressetalskvinnen.

Det var opprinnelig meningen at flere britiske soldater skulle sendes til flybasen Bagram utenfor Kabul i løpet av den neste uken for å sikre at bistand når fram til befolkningen i den afghanske hovedstaden og områdene rundt.

(NTB-Reuters-AFP)

Hele Norges coronakart