- Soldatene gjør mytteri i Libya

En libysk hæravdeling skal ha «befridd» byen Benghazi fra fra Muammar Kadhafi.

MILITÆR STØTTE?: Demonstranter i den Libyske byen Benghazi skal ha fått følge av en militæravdeling. Foto: AP
MILITÆR STØTTE?: Demonstranter i den Libyske byen Benghazi skal ha fått følge av en militæravdeling. Foto: APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Benghazi, Libya
Benghazi, Libya Vis mer

(Dagbladet): En libysk hæravdeling skal ha nedkjempet Muammar Kadhafis sikkerhetsstyrker i byen Benghazi, melder nyhetsbyrået Reuters.  

Overlegen på intensivavdelingen ved sykehuset i Benghazi, Habib al-Obaidi sier til Reuters at han har behandlet libyske soldater etter harde kamper mot Kadhafis personlige livgarde.

- Befridde byen
En advokat som bor i nærheten, Mohamed al-Mana, skal ha sagt følgende via telefon til nyhetsbyrået Reuters:

-  Soldatene sier at de har nedkjempet Pretorianer-Garden og sluttet seg til folkeopprøret.

Soldatene hevder dermed å ha «befridd» byen fra styrker som er lojale mot Muammar Kadhafi. De som fortsatt er lojale mot obersten skal ha låst seg inne i sikkerhet i kasernene i byen.

En annen lokal innbygger, ved navn Benali, sier til Sky News at militæret i byen nå støtter demonstrantene, som skal ha kontroll over byen.
  Skuddskader Ingen andre kilder har bekreftet demonstrantenes utspill. Soldatene skal være blant de hundrevis av sårede som kom til sykehuset søndag. Om lag 50 av dem døde, de fleste av skuddskader.  

Minst 200 personer har mistet livet i uroen i den libyske byen Benghazi i løpet av helga, men anslaget over døde skal fremdeles øke, og enkelte aktivister i Libya melder om hele 500 drepte.

«Uro» i Tripoli Til nå har demonstrasjonene i Libya vært begrenset til den østlige delen av landet, hvor Kadhafi ikke skal ha så sterk kontroll.

Men nå rapporterer nyhetskanalen Al-Jazeera også om uroligheter i hovedstaden Tripoli. Hundrevis av Kadhafis motstandere skal ha braket sammen med hans tilhengere på den Grønne Plass i byen som er en av hans maktbaser i Libya.