Soldatene inn i Jenin

Israelske styrker rykket natt til i går igjen inn i Jenin. Soldatene gikk inn i flyktningleiren, omringet huset til den lokale Hamas-lederen Jamal Abu Alhija, og beordret alle i huset ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alhija var ikke der, og mens familien så på gikk soldatene inn i det tomme huset og satte fyr på alle rommene i huset, ifølge Alhijas 14 år gamle sønn Asam.

Skutt av soldater

I flyktningleiren Askar ved Nabulus ble en sju år gammel gutt drept da israelske soldater skjøt med maskingevær mot en gruppe steinkastende ungdommer. En kvinnelig passasjer ble også drept da det ble skutt mot en bil med israelske nummerskilt som angivelig oppførte seg mistenkelig.

I Gaza ble en bevæpnet palestiner drept av israelske soldater da han prøvde å komme seg inn i den israelske bosettingen i Dugit.

Vil fortsette

Hamas-lederen Ahmed Yassin lovet i går at selvmordsangrepene mot Israel vil fortsette.

- Våre angrep vil fortsette. Man kan ikke snakke om å stanse angrepene mens ens fiende fortsetter sine invasjoner og drap på sivile overalt, sa Yassin i går i et intervju med nyhetsbyrået Reuters.

En talsmann for Hamas i Libanon gjentok også at selvmordsangrepene ville fortsette til det ble opprettet en uavhengig palestinsk stat.

- Martyroperasjonene og motstanden vil fortsette til en palestinsk stat bygges, sa Ossama Hamdan på et folkemøte i den palestinske flyktningleiren Al-Bass i Sør-Libanon.

<B>ØDELAGT: Huset til familien Alhija ble totalskadd etter at israelske soldater satte det i brann da de ikke fant Hamas-lederen Jamal Abu Alhija.