Soldatene lå skadd på bakken da drapsmennene gikk bort og henrettet dem

Utenfor militærbasen i Nord-Irland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To soldater ble drept og fire skadet da det ble åpnet ild mot en militærbase i Nord-Irland.

En pizzabil stoppet utenfor portene til militærbasen i Massareene nord for Belfast, da minst to personer skjøt inn i gruppen bestående av pizzabud og militærpersonell, skriver Timesonline.

Soldatene som ble skutt lå skadd utenfor basen da drapsmennene kom bort og drepte dem. Vitner  forklarte politiet at det så ut som en henrettelse, skriver Timesonline.

Fire andre ble skadd under skuddepisoden, alle skal ha vært sivile og en person er hardt skadd og i kritisk tilstand.

Vil ikke berøre fredsprosessen
- Disse menneskene vil bli stilt ansvarlig for sine handlinger. Ingen drapsmenn skal få avspore den fredsprosessen som har støtte blant folket i Nord-Irland, sa statsminister Gordon Brown, ifølge AFP.

TO DREPT: To soldater døde i hva som antas å være et angrep fra ytterliggående, republikanske grupperinger.
TO DREPT: To soldater døde i hva som antas å være et angrep fra ytterliggående, republikanske grupperinger. Vis mer

Statsministeren understrekte også at sikkerheten til det nord-irske folket er førsteprioritet.

- De siste ti årene har folk i Nord-Irland trodd at episoder som dette bare skjedde i utlandet, steder som Basra. Dessverre har vi fått det på dørstokken igjen, sier Ian Paisley junior fra Democratic Unionists til The Telegraph.

Økende sikkerhetstrussel
- Dette har tatt oss tilbake til de gamle og mørke dagene vi trodde var over. Vi vil se et Nord-Irland i fremgang, ikke folk som blir skutt på gatene, sier Thomas Burns fra det SDLP til The Telegraph(sosialdemokratisk parti i Nord-Irland)

Episoden skjedde bare 36 timer etter at politiets leder i Nord-Irland, Sir Hugh Orde, bekreftet at militære spaningsmenn var tilkalt for å overvåke en økende sikkerhetstrussel mot militært personell.

ÅSTEDET: Åstedsetterforskere utenfor militærbasen i Nord-Irland.
ÅSTEDET: Åstedsetterforskere utenfor militærbasen i Nord-Irland. Vis mer

- En liten gruppe onde mennesker kan ikke og vil ikke underbygge folkets vilje til å leve sammen i fred, sa Irlands statsminister Brian Cowen ifølge den britiske avisen The Telegraph.

- Disse drapene er en intetsigende handling uten noen form for støtte fra folket, sa Nord-Irlands førsteminister Peter Robinson i en pressemelding.

Det mistenkes at republikanske grupper som motsetter seg våpenvilen står bak angrepet. Ekstremister fra de ytterliggående grupperingen av republikanere, har de siste årene stått bak flere mislykkete drapsforsøk på militære offiserer.

POLITI: Politiet har sperret av store områder rundt militærbasen.
POLITI: Politiet har sperret av store områder rundt militærbasen. Vis mer