Soldatene på plass i Washington

De neste dagene er det ventet at 20 000 soldater fra nasjonalgarden skal passe på Washington D.C. De første er allerede på plass.

BANKES IGJENNOM: Donald Trump ble onsdag 13. januar stilt for riksrett for andre gang. Video: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Riksrettsprosessen mot president Donald Trump er nå i gang i Representantenes hus. Det er en omfattende prosess, som innebærer først debatt om prosedyrer. Dette skal deretter stemmes over. Så vil Huset debattere riksrettstiltalen. Det er ventet at de vil stemme over tiltalen i løpet av kvelden norsk tid.

Samtidig er hundrevis av soldater fra nasjonalgarden stasjonert i kongressbygget, melder blant annet NBC News. De ble stasjonert ved og i The Capitol i forkant av Husets avstemning i dag, skriver CNN.

HARDE SENGER: Nasjonalgarden som holder vakt ved kongressbygningen må de også ha hvile. Bilder: NTB Vis mer

Slapper av

Bilder fra The Capitol viser mange soldater som slapper av eller sover før avstemningen. Seansen i Kongressen startet klokka 09 om morgenen lokal tid.

Totalt skal det utplasseres rundt 20 000 soldater fra nasjonalgarden i Washington D.C. de neste dagene. De skal blant annet sørge for at innsettelsen av Joe Biden som president går fredelig for seg.

FORBEREDT: Soldater fra nasjonalgarden forbereder skjold og visirer inne i besøkssenteret i Kongressen. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB
FORBEREDT: Soldater fra nasjonalgarden forbereder skjold og visirer inne i besøkssenteret i Kongressen. Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB Vis mer

Tilstedeværelsen til nasjonalgarden har blitt kraftig oppskalert etter angrepet på Kongressen forrige uke.

- Ingen vold

Mens riksrettdebatten pågår inne i Kongressen, pågikk det en demonstrasjon utenfor onsdag.

ROLIG: Inne i kongressbygningen var det rolig stemning blant soldatene onsdag ettermiddag. Foto: Alex Brandon / AP / NTB
ROLIG: Inne i kongressbygningen var det rolig stemning blant soldatene onsdag ettermiddag. Foto: Alex Brandon / AP / NTB Vis mer

I lys av denne kom det en uttalelse fra president Trump gjennom kommunikasjonsavdelinga til Det hvite hus.

- I lys av rapporter om flere demonstrasjoner oppfordrer jeg innstendig om at det må være INGEN vold, INGEN lovbrudd og INGEN vandalisme av noe slag, heter det i uttalelsen fra presidentens kontor onsdag kveld.

- Det er ikke hva jeg står for og er ikke hva Amerika står for. Jeg ber alle amerikanere om å hjelpe til med å lette på spenningen.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer