Ukraina-krigen

Soldatenes kampmoral: - En svakhet

Gråtende russiske krigsfanger ringer til sine mødre. Andre forteller at de ikke visste hvor de var. Videoene spres av Ukraina, men én ting er hevet over enhver tvil: Russiske soldaters kampmoral er lav.

GRÅTER: Russiske krigsfanger blir filmet mens de gråtende ringer til sine mødre for å be om hjelp. Andre hevder de ikke visste de var i Ukraina. Foto: Russian Defence Ministry / NTB
GRÅTER: Russiske krigsfanger blir filmet mens de gråtende ringer til sine mødre for å be om hjelp. Andre hevder de ikke visste de var i Ukraina. Foto: Russian Defence Ministry / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da USA tilbød å evakuere Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj, skal den ukrainske presidenten ha sagt at han ikke trengte skyss, men mer ammunisjon.

Slik har den tidligere komikeren blitt et symbol på Ukrainas kamp for overlevelse i møte med de russiske invasjonsstyrkene.

Etter over ei uke med intense kamper, er det lite som tyder på at Ukrainas kampvilje er svekket. Ukrainske myndigheter legger derimot mye innsats i å framstille det russiske militærets kampmoral som lav.

Gråtende soldater

Ukrainske sikkerhets- og forsvarsmyndigheter har publisert video etter video av det som skal være russiske soldater i ukrainsk fangenskap.

De hevder at fangene enten har blitt pågrepet, overgitt seg eller desertert.

I flere av videoene ringer de russiske krigsfangene gråtende til sine mødre, og ber, nesten trygler, om hjelp. I andre forteller de russiske soldatene at de ikke visste at det de var med på, var en invasjon. Noen forteller også at de ikke engang visste at de var i Ukraina.

Ukraina har åpenbar motivasjon i å skape et bilde av en russisk krigsinnsats som er i ferd med å gå opp i sømmene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer