Soldater deserterer - minst 233 drept i Libya

Demonstranter tar kontroll over militærbaser. Kadhafi jr.: - Fulle folk og bøller.

 TAR KONTROLL:  Demonstranter har tatt kontroll over flere militærbaser øst i Libya ved landets nest største ny Benghazi.  Her en stor samling demonstranter i Benghazi i helgen. Dette bildet er smuglet ut av Libya av en fotograf som ikke er ansatt i Associated Press. FOTO: AP/SCANPIX.
TAR KONTROLL: Demonstranter har tatt kontroll over flere militærbaser øst i Libya ved landets nest største ny Benghazi. Her en stor samling demonstranter i Benghazi i helgen. Dette bildet er smuglet ut av Libya av en fotograf som ikke er ansatt i Associated Press. FOTO: AP/SCANPIX.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et øyevitne i Libyas nest største by Benghazi forteller at folk feirer i gatene. I et telefonintervju med den britiske kringkasteren BBC hevder mannen at sikkerhetsstyrkene har mistet kontroll over det meste av byen. Han legger til at det er vanskelig å få et skikkelig inntrykk av hva som skjer. Sønnen til landets leder Muammar Gaddafi, Saif Al-Islam Gaddafi, innrømmer i en TV-tale at demonstranter har tatt kontroll over flere militærbaser og materiell i den østlige delen av landet, hvor Benghazi ligger.

- Fulle folk og bøller Han hevder at «fulle folk og bøller» kjører stridsvogner rundt i gatene.

En lege ved et sykehus i byen sier til nyhetsbyrået Reuters at en gruppe soldater i byen har desertert og overmannet noen av styrkene som fortsatt er lojale mot regjeringen.
Minst 233 døde Minst 233 mennesker er blitt drept i opptøyene og sammenstøtene i Libya de siste dagene, ifølge menneskerettighetsgruppa Human Rights Watch.

Uroen har vart i fire dager.

I landets nest største by Benghazi forteller kilder ved to sykehus at minst 60 mennesker ble drept bare i løpet av søndagen.

Saif Al-Islam Gaddafi, sønn av Libyas leder Muammar Gaddafi, framholdt i en TV-tale natt til mandag at det ikke stemmer at flere hundre mennesker er drept i uroen. Han hevdet at det riktige antallet døde er 84.

 INNRØMMER PROBLEMER:  Saif al-Islam Kadhafi, sønn av Libyas enehersker Muammar Kadhafifi, fra en tv-tale i hovedstaden Tripoli i går på statlig fjernsyn. Kadhafi jr. innrømer nå at demonstranter har tatt kontroll over flere militærbaser  ved landets nest største by Benghazi.FOTO: REUTERS/SCANPIX.
INNRØMMER PROBLEMER: Saif al-Islam Kadhafi, sønn av Libyas enehersker Muammar Kadhafifi, fra en tv-tale i hovedstaden Tripoli i går på statlig fjernsyn. Kadhafi jr. innrømer nå at demonstranter har tatt kontroll over flere militærbaser ved landets nest største by Benghazi.FOTO: REUTERS/SCANPIX. Vis mer

(NTB-AFP-Reuters).

 MANGE DØDE:  Et bilde smuglet ut av Libya søndag med likkister oppstilt i landets nest største by Benghazi. Bildet er tatt for nyhetsbyrået Associated Press av en personer som ikke er ansatt i byrået. FOTO: AP/SCANPIX.
MANGE DØDE: Et bilde smuglet ut av Libya søndag med likkister oppstilt i landets nest største by Benghazi. Bildet er tatt for nyhetsbyrået Associated Press av en personer som ikke er ansatt i byrået. FOTO: AP/SCANPIX. Vis mer
 BLANT VENNER:   Libyas enehersker Moammar Kadhafi i en opptreden på statlig tv søndag - sammen med tilhengere. FOTO: LIBYSK TV/AP/SCANPIX.
BLANT VENNER: Libyas enehersker Moammar Kadhafi i en opptreden på statlig tv søndag - sammen med tilhengere. FOTO: LIBYSK TV/AP/SCANPIX. Vis mer