Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Soldater drept i flystyrt

De spanske soldatene var på vei hjem fra oppdrag i Afghanistan. I dag morges styrtet flyet deres over Tyrkia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 62 spanske FN-soldatene om bord i flyet var på vei hjem fra fredsbevarende oppdrag i Afghanistan da flyet styrtet over Tyrkia.

Det ukrainske militærflyet hadde 12 besetningsmedlemmer ombord i tillegg til de 62 spanske soldater. Alle de 74 er omkommet, melder tyrkisk TV.

Flyet, av typen YAK-42, var på vei fra Kirgisistans hovedstad Bisjkek til Zaragoza i Spania. Flyet skulle mellomlande i Trabzon ved Svartehavet for å få etterfylt drivstoff da det forsvant fra radarskjermene og styrtet.

Voldsom brann

Piloten hadde forsøkt å lande to ganger, men dårlig sikt gjorde landingsforholdene vanskelige. Flyet skal ha styrtet under det tredje landingsforsøket, ifølge det tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu.

Soldatene hadde med seg ammunisjon og granater i flyet. De hadde ingen sjanse til å overleve da flyet traff en fjellside og umiddelbart begynte å brenne voldsomt.

Tyrkiske hjelpemannskaper er allerede på stedet og melder at alle ombord er døde. Drøyt 25 lik er hentet ut av det forbrente vraket.

Vrakrester er funnet minst en kilometer fra ulykkesstedet.

STYRTET: Det var et fly av denne typen som styrtet over Tyrkia. I 1997 døde 71 mennesker i en liknende flyulykke over Hellas.
DØDSFLY:</B> FN-soldatene ombord i ulykkesflyet hadde tilbrakt fire måneder i Afghanistan. De kom aldri hjem.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media