Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Soldater fant nyfødt baby i veikanten i Afghanistan

Trodde først det var en bombe.

FORLATT: Denne lille jenta ble funnet av polske soldater i veikanten i Afghanistan. Hun ble undersøkt av militære leger og gitt videre til et sykehus i regionen. Foto: AP Photo / Marcin Gil / Polens forsvarsdepartement
FORLATT: Denne lille jenta ble funnet av polske soldater i veikanten i Afghanistan. Hun ble undersøkt av militære leger og gitt videre til et sykehus i regionen. Foto: AP Photo / Marcin Gil / Polens forsvarsdepartement Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De polske soldatene trodde først det var en bombe da de oppdaget en bylt i veikanten sør i Afghanistan onsdag i forrige uke.

Men det viste seg at det var en baby som lå der forlatt.

Soldatene fant den to dager gamle jenta, som var inntullet i et håndkle, da de undersøkte sikkerheten langs en rute nær militærbasen deres i Waghez, opplyser talsmann for forsvarsdepartementet, Janusz Walczak, til nyhetsbyrået Associated Press.

Kalte henne «Pola» Det var ingen andre i en mils omkrets, så soldatene tok jenta med seg til legesenteret på militærbasen.

- Jeg trodde først de tullet da jeg ble tilkalt for å utføre en viktig oppgave: å kjøpe melk, en flaske og en smokk, sier korporal Miroslaw Myszka til australske The Times.

Det er ikke klart hvorfor babyen ble forlatt i veikanten, men i noen deler av Afghanistan er det ansett som tabu å få barn utenfor ekteskap.

Soldatene kalte jenta «Pola», etter Polen, og overlot henne til et sykehus i regionen.

Fikk oppfylt drømmen De ga henne navnet Aria, og hun er nå adoptert av den 29 år gamle butikkeieren Mohammad Zahir og hans kone. Paret har kjempet i flere år for å få barn, og fikk endelig oppfylt drømmen om å bli foreldre.

- Kona mi gråt og skalv da hun fikk babyen, og hun fortsatte å gråte hele dagen. Nå vil hun ikke være borte fra Aria ett eneste minutt, sier Mohammad Zahir til The Times.

- Vi har spurt mullaer om de kan velsigne oss, men nå har vi fått en gave fra Gud. Vi er så lykkelige. Til og med nå, tre dager seinere, kommer gjestene fortsatt til huset vårt, sier han.
 

NYE FORELDRE: Jenta, som nå har fått navnet Aria, er blitt adoptert av barnløse Mohammad Zahir og hans kone. Foto: AP Photo / Marcin Gil / Polens forsvarsdepartement
NYE FORELDRE: Jenta, som nå har fått navnet Aria, er blitt adoptert av barnløse Mohammad Zahir og hans kone. Foto: AP Photo / Marcin Gil / Polens forsvarsdepartement Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media