Soldater inntar gatene i Bangkok

Demonstrantene stormet innenriksdepartementet og angrep bilen til statsministeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Ifølge nyhetsbyrået Reuters har omtrent 50 demonstranter stormet innenriksdepartementet i Bangkok, og de sier de er ute etter statsminister Abhisit Vejjajiva.

Reuters skriver at soldatene som vokter departementet ikke gjorde noen forsøk på å stanse demonstrantene.

Ifølge ubekreftede meldinger klarte statsministeren å flykte i en bil. Det skal ha blitt skutt i lufta for å advare demonstrantene.

Videoen du kan se øverst i denne saken viser hvordan demonstrantene angrep bilen som statsministeren trolig satt i.

Meldingen om stormingen kom rett etter at thailandske myndigheter innførte unntakstilstand i Bangkok og områdene rundt byen.

Kunngjøringen kom på en pressekonferanse der flere ministre i den thailandske regjeringen, blant annet forsvars- og innenriksministeren var til stede i Bangkok i dag.

De begrunnet kunngjøringen med at «situasjonen forverrer seg fordi demonstranter egger til opprør».

Tidligere i dag ble lederen for demonstrantene i Pattaya tidligere denne uka arrestert da han kom hjem til Bangkok.

Statsministeren har lovet rask aksjon mot demonstrantene som ydmyket ham da de stormet ASEAN-toppmøtet lørdag. Møtet ble avlyst og delegatene måtte evakueres fra møtet med helikoptre.

Utenriksdepartementet ber nordmenn som er i området om å følge situasjonen nøye.

— Vi oppfordrer norske statsborgere til å utvise aktsomhet, og å unngå demonstrasjoner og store folkemengder, sier kommunikasjonsrådgiver Christian Hansson i UD til NTB.

Det befinner seg mange nordmenn Bangkok, men UD har ikke oversikt over hvor mange.

— Nordmenn reiser over hele verden, og det er de færreste som registrer seg hos UD. Dermed er det umulig å si noe om hvor mange nordmenn som er i Bangkok nå. Men at det er flere nordmenn der er helt sikkert, sier Hansson.

UD vil imidlertid ikke fraråde nordmenn å reise til Bangkok.

I sin ukentlige tale til nasjonen sa statsministeren lørdag at demonstrasjonene, som ble gjennomført av tilhengere av tidligere statsminister Thaksin Shinawatra, hadde tippet over til det ulovlige.

Flere tusen demonstranter stormet det asiatiske toppmøtet i den thailandske badebyen Pattaya lørdag, og krevde at statsministeren går av.

VIL HA MAKTSKIFTE: Shinawatra har protestert utenfor nasjonalforsamlingen i Bangkok.Foto: AFP PHOTO/Christophe ARCHAMBAULT/Scanpix
VIL HA MAKTSKIFTE: Shinawatra har protestert utenfor nasjonalforsamlingen i Bangkok.Foto: AFP PHOTO/Christophe ARCHAMBAULT/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer