Soldater omringer sørkoreansk soldat på rømmen

Sørkoreanske soldater har omringet en soldat som er på rømmen etter å ha drept fem medsoldater på grensa til Nord-Korea.

STOR OPERASJON: Sør-Koreanske soldater har omringet en soldat som er mistenkt for å ha drept fem medsoldater. Foto: AP Photo/Yonhap, Hwang Kwang-mo
STOR OPERASJON: Sør-Koreanske soldater har omringet en soldat som er mistenkt for å ha drept fem medsoldater. Foto: AP Photo/Yonhap, Hwang Kwang-mo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tusener av soldater støttet av spesialstyrker og helikoptre har omringet den væpnede 23 år gamle sersjanten etter en lang natt i fastlåst stilling i et lite skogkledd område sør for den tungt bevoktende grenselinja.

- Vi har kommet helt innpå ham, og han har vært nær nok til å plukke opp en mobiltelefon vi kastet til ham, sa talsmann for forsvarsdepartementet, Kim Min-soek søndag.

Kim sier at soldaten har snakket med sin far på mobilen, og at faren ba ham om å overgi seg.

Men hittil har soldaten ikke vist tegn til å overgi seg, og han har flere ganger skutt mot soldatene som jakter på ham.

Kim sier det ikke foreligger planer om å ta ham med makt med det første, og at de foretrekker å forhandle.

Det er fortsatt uklart hvorfor soldaten åpnet ild mot sine medsoldater i en leir i Goseong, 220 kilometer nordøst for Seoul, før han rømte med en K-2-rifle og en større mengde ammunisjon.

Men militære kilder sier at han hadde problemer med å tilpasse seg det militære, og at psykologer hadde bedt hans overordnede passe spesielt på ham.

Mobbing er utbredt i sørkoreanske militærleirer og har fått skylden for flere selvmord og tilfeller av skyting tidligere.

I 2011 skjøt en 19 år gammel soldat fire medsoldater, og i 2005 ble åtte soldater drept og to alvorlig såret da en 22 år gammel soldat kastet en granat og skjøt vilt mot sovende kolleger på en vaktpost ved grensa.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer