Soldater pågriper journalister i Kairo

Seks journalister fra Al Jazeera tatt, TV 2s Fredrik Græsvik «reddet» av demonstranter.

STENGT: Her er Al Jazeeras journalister på kairokontoret i går, før egyptiske myndigheter strammet greppet ytterligere om pressefolkene som rapporterer fra opptøyene. Foto: MOHAMMED ABED / AFP
STENGT: Her er Al Jazeeras journalister på kairokontoret i går, før egyptiske myndigheter strammet greppet ytterligere om pressefolkene som rapporterer fra opptøyene. Foto: MOHAMMED ABED / AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kommer i ettermiddag flere meldinger om at journalister som dekker opptøyene i Egypt blir anholdt eller pågrepet.

Nylig meldte flere av Al Jazeeras reportere i Kairo at minst seks av tv-kanalens journalister har blitt pågrepet av soldater.

- Fire soldater kom inn på rommet vårt og tok kameraet vårt. Usikker på om vi er arrestert eller i ferd med å bli deportert. Seks av oss blir holdt ved et militært sjekkpunkt utenfor Hilton hotell. Ustyret vårt er beslaglagt, skriver Al Jazeeras Dan Nolan på twitter.

Også teamet til norske TV 2, utenriksreporter Fredrik Græsvik og kameramann Frode Hoff, fikk i dag problemer med  soldater i Kairo.

- Frode gikk foran et demonstrasjonstog og filmet da soldater grep tak i ham og forsøkte å ta fra ham kameraet. Det var tydelig at de ville ta opptakene, forteller Græsvik til egen kanal.

Han ble selv forsøkt anholdt da han kom til for å hjelpe fotografen, men rasende demonstranter forhindret pågripelsen.

- De stormet til og dannet en ring rundt oss og soldatene. Det strømmet bare flere og flere til som ropte slagord, før soldatene ble nødt til å la oss gå. Etterpå sa de: «Kom gå med oss, da er dere trygge», sier Græsvik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer