Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Soldater psykologtestes før utenlandstjeneste

For første gang skal det lages en psykologisk profil av personligheten til samtlige norske offiserer og soldater som skal tjenestegjøre i utlandet. Forsvaret vil luke ut soldater som ikke duger til utenlandstjeneste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved hjelp av profilen mener Forsvaret de bedre kan se hvem som egner seg til å delta i farefulle internasjonale operasjoner, skriver VG.

Alle soldatene i bataljonen som skal reise til Kosovo for å avløse den nåværende KFOR-bataljonen om tre måneder har fått utdelt omfattende spørreskjemaer.

- Vi håper at denne testen i større grad vil sørge for at det er de riktige personene som blir tatt ut til slik tjeneste. Vi ønsker å fjerne de få uriktige personene, sier spesialpsykolog Dag G. Barlaug i Forsvaret.

Lørdag ble det kjent at norske KFOR-soldater beslagla, trampet på og skjendet et albansk flagg under en kosovoalbansk bryllupsfeiring. Etter denne episoden har Forsvaret varslet en innskjerping av reglene for hvordan norske soldater skal opptre i Kosovo.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media