Soldater siktet for voldtekt

Fire amerikanske soldater er siktet for voldtekt og drap på en irakisk tenåringsjente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Soldatene er også siktet for drap på tre familiemedlemmer av jenta.

Det opplyser det amerikanske millitære som har etterforsket saken, ifølge nyhetsbyrået Ritzau. Hendelsen fant sted i den irakiske byen Mahmudiya nær Bagdad i mars. En soldat har tidligere innrømmet forholdet og er sendt tilbake til USA.

Satt i brann

Før soldatene forlot åstedet, ble kvinnens døde kropp satt i brann, har en anonym militærkilde tidligere opplyst til nyhetsbyrået AP.

Soldatene kan vente seg ytterligere avhør og etterforskning for å fastslå om det er nok bevis for en rettssak.

Immune

En femte soldat ble i går formelt siktet for tjenesteforsømmelse fordi han ikke rapporterte hva som hadde skjedd i Mahmudiya. Han er nå avskjediget fra hæren. Saken er en av flere, som i disse uker involverer amerikanske tropper i Irak og som har vekket harme hos det irakiske folk.

Den irakiske presidenten Nuri Al-Maliki har bedt om at man undersøker muligheten for å oppheve immuniteten som amerikanske soldater har i forhold til irakiske lover.

SATTE FYR PÅ LIKET: Nabo og øyenvitne Hussein Mohammed (33) viser det svidde og blodstenkede gulvet hvor han fant restene av en voldtatt og drept irakisk kvinne. Foto: Ali al-Mahmouri/AP/Scanpix
SATTE FYR PÅ LIKET: Nabo og øyenvitne Hussein Mohammed (33) viser det svidde og blodstenkede gulvet hvor han fant restene av en voldtatt og drept irakisk kvinne. Foto: Ali al-Mahmouri/AP/Scanpix Vis mer
<B>SIKTET:</B> Fire amerikanske soldater er siktet for voldtekt og drap av ei ungjente.