Soldater skadd etter at feltvogn falt fem meter

Tre soldater er fraktet til sykehus med skader og fire andre er sendt til legesjekk etter at en feltvogn kjørte av veien, rullet rundt og falt fem meter ned i en grøft i Målselv i Troms.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde ved Rundhaug bru på fylkesvei 87 mandag kveld i forbindelse med en militærøvelse.

- Det var en Mercedes-Benz feltvogn med tilhenger som fikk problemer og skled av veien. Det var en høydeforskjell på fem meter fra veien og ned i grøfta, forteller oberstløytnant Ole Johan Skogmo til NRK.

Det var én sersjant og seks vernepliktige i feltvogna da den havnet av veien og gikk rundt. Én person ble fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø med ambulansehelikopter, mens to personer ble sendt til UNN med vanlig ambulanse.

Rundt klokka 1 natt til tirsdag opplyser sykehuset at tilstanden til de tre ikke er kjent. Oberstløytnant Ole Johan Skogmo sa til NRK tidligere på kvelden at ingen skal ha blitt kritisk skadd.

- Både militærpoliti og sivilt politi etterforsker alltid denne type uhell. Ettersom det er snakk om personskade, er det sivilt politi som har hovedansvaret, sier Skogmo.

Alle de involverte er nordmenn på rundt 20 år. Meldingen om ulykken kom klokken 19.20. Det skal ha vært svært glatt på ulykkesstedet.

(NTB)