- Soldater skjøt sivile i hodet og brente kroppene

Over 220 drept i blodig massakre i Syria, hevder aktivister.

MBLODIG DØGN: Røyk stiger fra byen Homs i Syria den 11. juli. Aktivister hevder 220 mennesker er drept i landsbyen Tremesh i Hama-provinsen. Foto: REUTERS/Shaam News Network/Handout
MBLODIG DØGN: Røyk stiger fra byen Homs i Syria den 11. juli. Aktivister hevder 220 mennesker er drept i landsbyen Tremesh i Hama-provinsen. Foto: REUTERS/Shaam News Network/HandoutVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 220 mennesker har blitt massakrert av regjeringsstyrker i Hama-provinsen i Syria, hevder aktivister. Flesteparten av drapene skjedde i landsbyen Tremesh, og totalt ble over 280 mennesker drept i landet i går, opplyser Local Coordination Commettees of Syria.

Hvis de høye dødstallene er korrekte, er gårsdagen den blodigste i Syria siden opprøret startet for 16 måneder siden.

Som så mange ganger før gir statseide syriske tv-kanaler «bevæpnede terroristgrupper» skylda for drapene.

Omringet byen - Bevæpnede terrorister skjøt ukritisk mot folket i landsbyen Tremesh. Og etter rop om hjelp fra folk i landsbyen, gikk sikkerhetsstyrkene inn og arresterte en rekke av dem og konfiskerte deres våpen, opplyser en tv-kanal, ifølge CNN News.

Aktivister forteller at militærstyrker gikk til et kraftig angrep mot den fri syriske armé inne i byen, som var omringet av tanks og artilleri.

Styrkene hadde bombet byen kontinuerlig siden klokka 05 og frem til 12 på formiddagen. Deretter stormet den fryktede Shabbiha-militsen byen. 

Skutt og brent Soldatene skal ha gått rundt i byen og nærmest henrettet innbyggere ved å skyte dem i hodet.

- De har blitt funnet mennesker som er drept med kniver, og noen av kroppene ble brent. Men akkurat hva som har skjedd er fortsatt uklart. Myndighetene sier det har pågått kamper, men snakker ikke om massakre, sier Al Jazeeras korrespondent Rula Amin.

Opposisjonen hevder flesteparten av de drepte er sivile.

Hoppet av Den grusomme massakren kommer kun dager etter at en syrisk diplomat hoppet av og uttalte at han hadde sympatisert med opposisjonen siden opprøret begynte, men lenge håpet at Basher al-Assad ville innse hva han gjorde og endre kurs.

- Til mine brødre i militæret, deres militære plikt er å beskytte hjemlandet mot angrep utenfra og beskytte dets grenser, sier Nawaf al-Fares i en video, gitt til Al Jazeera, hvor han erklærer at han gir seg.

- Så har deres fedre, sønner og søstre blitt deres fiender nå? Og er det dem dere bør kjempe mot? Er det dette dere har lært på militærskolen? spør han.

MASSAKRE I HOULA: En FN-observatør dokumenterer døde etter massakren i Houla tidligere i år. Mange av de drepte var små barn under ti år. Foto: Reuters/Shaam News/Scanpix
MASSAKRE I HOULA: En FN-observatør dokumenterer døde etter massakren i Houla tidligere i år. Mange av de drepte var små barn under ti år. Foto: Reuters/Shaam News/Scanpix Vis mer