NY, FARLIG DEMO: «Rødskjortene» tok i dag igjen til gatene, denne gangen i lastebiler og med motorsykler. Langs ruta ventet bevæpnet opprørspoliti, hvorav flere skjøt varselskudd. Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / AFP / SCANPIX
NY, FARLIG DEMO: «Rødskjortene» tok i dag igjen til gatene, denne gangen i lastebiler og med motorsykler. Langs ruta ventet bevæpnet opprørspoliti, hvorav flere skjøt varselskudd. Foto: PORNCHAI KITTIWONGSAKUL / AFP / SCANPIXVis mer

Soldater skyter varselskudd i Bangkok

Fare for stort sammenstøt med rundt tusen rødskjorter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I 08.30-tida norsk tid i dag meldte en reporter fra nyhetsbyrået Reuters at thailandske soldater skjøt i lufta i et forsøk på å stoppe en ny demonstrasjon fra de rødkledde - støttespillerne til tidligere statsminister Thaksin Shinawatra.

Det er så langt uklart om noen er skadd i dagens demonstrasjoner.

Motorsykler og lastebilerDemonstrantene, som krever snarlig nyvalg, tok seg i dag igjen ut i Bangkoks gater med en stor, samlet konvoi av lastebiler og motorsykler.

 Det økte frykten for nye alvorlige sammenstøt med både regjeringsstyrkene og meningsmotstandere, og det skal i dag ha vært et mindretall av rødskjortene som i dag valgte å delta.

Konvoien, som likevel talte rundt tusen personer, startet i rødskjortenes stadig mer barrikaderte base i hovedstaden og satte kurs mot et marked fem mil unna. Dette er det samme stedet der demonstrantene samlet seg tidligere i uka for å hindre politiet og militære styrker i å styrke kontrollen over byen, skriver Reuters.

- Hvis soldatene prøver å stoppe oss, vil vi trenge gjennom sperringene og kontrollpostene deres, sier Kwanchai Praipanna, som leder dagens «mobile demonstrasjon».

Rødskjortene skal ikke ha planlagt å bli værende i området, men ønsket å trekke seg tilbake til basen i løpet av dagen.

Vil ikke ha nyvalg26 mennesker har blitt drept og hundrevis skadd i den ferske uroen i Thailand, og den politiske situasjonen ser ut til å være låst.

I helga forkastet statsminister Abhisit Vejjajiva et forslag fra aktivistene om å avholde valg om tre månder. Samtidig slo regjeringen fast at den vil slå hardt ned på uroen i gatene og at sikkerhetsstyrker vil hindre demonstrasjoner som er i strid med unntaktstilstanden.

- Det er tydelig at demonstrantene ikke er fredelige. Vi vil ikke lenger være ettergivende overfor disse personene, uttalte visestatsminister Suthep Thuangsuban ifølge Reuters.