Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Soldater stormet strategisk by i Syria

Gikk i natt inn i Jisr al-Shughour, forteller vitner.

Angrep: Vitner forteller at byen ble skutt på av stridsvogner. mange har nå lagt på flukt mot Tyrkia. Foto: Scanpix
Angrep: Vitner forteller at byen ble skutt på av stridsvogner. mange har nå lagt på flukt mot Tyrkia. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Stridsvognene kom fra sør etter å ha bombardert vilkårlig, og de avfyrer nå skuddsalver i hele byen, forteller en av innbyggerne til nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge en annen kilde har sikkerhetsstyrkene satt avlinger i brann i tre landsbyer utenfor Jisr al-Shughour. Mange innbyggere har lagt på flukt nordover mot Tyrkia og skogområdene langs grensa.

Jisr al-Shughour ligger mellom Syrias nest største by Aleppo og landets viktigste havneby Latakia. Grensebyen er ett av stedene i Syria hvor det har vært store demonstrasjoner mot president Bashar al-Assad og hans regjering.

Tidligere i juni skal 120 medlemmer av de syriske sikkerhetsstyrkene ha blitt drept i Jisr al-Shughour.

Lokale innbyggere sier soldatene ble drept fordi de nektet å gå til angrep på demonstranter. Statlig syrisk fjernsyn har på sin side meldt at soldatene ble drept av «væpnede bander».

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media