Soldater tatt for menneskesmugling

16 amerikanske marinesoldater ble torsdag pågrepet på marinekorpsets base ved grensa til Mexico, siktet for menneskesmugling og narkotikalovbrudd.

CAMP PENDLETON: 16 amerikanske marinesoldater i dag ble pågrepet under en oppstilling ved deres base på Camp Pendleton, siktet for menneskesmugling og narkotikaforbrytelser. Foto: Lenny Ignelzi / Scanpix
CAMP PENDLETON: 16 amerikanske marinesoldater i dag ble pågrepet under en oppstilling ved deres base på Camp Pendleton, siktet for menneskesmugling og narkotikaforbrytelser. Foto: Lenny Ignelzi / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidlig på morgenen torsdag, under en oppstilling ved det amerikanske marinekorpsets base i på Camp Pendleton, ble 16 marinesoldater arrestert.

De 16 er mistenkt for blant annet menneskesmugling og brudd på narkotikaloven, opplyser marinekorpset i en uttalelse.

Flere avhør

Arrestasjonene på basen, som ligger nord for San Diego i California, og 90 kilometer fra grensa til Mexico, beskrives som svært dramatiske.

Ytterligere åtte andre soldater skal ha blitt avhørt, skriver CNN.

Den 3. juli i sommer ble to andre marinesoldater fra Camp Pendleton pågrepet og siktet for å ha hjulpet papirløse migranter over den sørlige grensa til San Diego County mot betaling.

Etterforskning

De to soldatene skal angivelig ha plukket opp migrantene på et møtested cirka 30 kilometer fra grensa til USA ved Tecate, ifølge NBC News. De ble pågrepet kort tid etter,

Ifølge CNN har en medarbeider ved det amerikanske marinekorpset uttalt at dagens massepågripelser er relatert til denne tidligere episoden.

- Informasjon vi har innhentet under etterforskningen av en tidligere menneskesmugling, har bidratt til at vi har gått til dagens arrestasjoner, sier marinekorpset i en uttalelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer