Soldater tvangsklippet korporal

Åtte Bodø-soldater må ut med til sammen 32 000 kroner i bøter etter den hårete «spøken».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Grytidlig om morgen den 23. april i år ble en korporal (23) i Bodin leir i Bodø ufrivillig hovedperson i et hårete kasernedrama. Åtte medsoldater trakk ham ut av senga. Flere holdt ham fast på gulvet, mens en gikk løs på hestehalen hans med saks, melder Avisa Nordland (AN).

Anmeldt

Korporalen som ble en hestehale fattigere leverte sporenstreks en anmeldelse. Mannen hevdet han hadde hatt langt hår siden han var liten gutt, og at håret var en del av hans personlighet.

Forsvaret satte militærpolitiet på saken, som avhørte ni soldater før saken ble sendt over til sivilt politi. Der ble det skrevet ut bøter på 4000 kroner til åtte av soldatene - til sammen 32 000 kroner.

Spøk

I forkant av episoden skal det soldatene i korporalens avdeling ha spøkt med at han burde klippe seg. 23-åringen skal ha planlagt å gjøre det etter rekruttskolen, men medsoldatene klarte tydeligvis ikke å vente - og tok derfor saksa i egne hender.

Major Jørn Remlo er skvadronsjef for alle de involverte soldatene, og han reagerte sterkt på tvangsklippingen.

- Millitært sett var tvangsklippingen helt uakseptabel, sier han til AN.

Remlo understreker at - foruten hårepisoden - har de bøtelagte soldatene utmerket seg som topp motiverte og gode soldater.

I dag er det ifølge avisa ingen misstemning mellom korporalen og soldatene som klippet ham.