Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Soldater ville kaste 18 tonn øl

Engelske soldater med solide rasjoner til NATO-øvelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Rundt 600 soldater fra britiske Royal Marines har vært på vinterøvelse i to måneder ved Garnisonen i Porsanger. Engelskmennene bommet stygt da de bergnet rasjonene for mat og drikke. Like før avreise fra Norge kastet de 46 tonn med stridsrasjoner på avfallsanlegget i Norge.

I tillegg ønsket de å kaste 18 tonn øl, skriver Finnmark Dagblad.

Øl frøs til is

Under overfarten fra England frøs pilsen rett og slett til is. Det engelske forsvaret ønsket derfor å kaste rundt 35.000 ølbokser på avfallsanlegget.

Men det fikk de ikke lov til.

- Vi takket nei til dette, rett og slett fordi vi ikke har myndighet til å destruere alkoholholdig drikke, sier direktør Arvid Beldo til Finnmark Dagblad.

Hvorfor de engelske soldatene hadde med seg 18 tonn øl er uklart. Da de ikke fikk kastet ølet endte de opp med å frakte det tilbake til England.

Til eget bruk

Regiondirektør Atle Joakimsen i Tollregion Nord-Norge, sier NATO-styrker som øver i Norge har spesialregler for innførsel av alkohol til eget bruk.

- Det er en formulering om at de kan ta med «rimelige mengder til eget bruk». Nå er det nok forskjellig syn på i Norge og England på hva «rimelige mengder» er. Men personlig synes jeg de har vært veldig godt forsynt, når de har hatt 18 tonn med øl igjen etter øvelsen, sier tollsjefen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling