Soldathjelp til Bush

Utenlandsstemmene tikket sakte men sikkert inn på George W. Bushs konto. Ledelsen i Florida er økt fra 300 til 926 stemmer, takket være amerikanske soldater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da utenlandsstemmene fra alle delstatens 67 valgdistrikter var talt opp i dag, hadde republikaneren ifølge nyhetsbyrået AP en ledelse på 926 stemmer. De uoffisielle tallene viser at Bush fikk 1 376 og Al Gore 750 stemmer fra utlandet.

Dermed er demokratenes forhåpninger om drahjelp fra stemmeberettigede i Israel, åpenbart gjort til skamme. Trolig er det stemmene fra militære ved baser i utlandet, som har gjort utslag.

Republikanske valgobservatører var bekymret over at minst 1.000 utenlandsstemmer var erklært ugyldige, stort sett fordi de var sendt etter at valget var over.

Etter den første opptellingen av hjemmestemmene ledet Bush med bare 300 av tilsammen 6 millioner stemmer som var avgitt i Florida. Da var de om lag 2.500 forhåndsstemmene som var sendt fra amerikanere i utlandet, ikke medregnet.

Den av kandidatene som vinner Florida, blir president. Først må imidlertid stemmene i tre fylker håndtelles på ny, og domstolene må avgjøre om en slik opptellingen skal godtas. Visepresident Al Gore fikk i går en hyggelig oppmuntring fra Floridas høyesterett, der alle sju dommere er utpekt av demokratiske guvernører. Høyesterett besluttet at ingen kan erklæres som vinner før den mandag kveld tar stilling til om stemmer som er håndtalt etter at fristen gikk ut, også skal telle med i valget. Her ligger Gores største sjanse.