Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Soldatløst felt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Forsvarets overkommando arbeider nå med planer om å flytte all førstegangstjeneste til Nord-Norge. En rekke militære tjenestesteder i sør vil da bli lagt ned. Men planene får ingen konsekvenser for skyte- og øvingsfeltet i Østerdalen, som Stortinget nylig har vedtatt å bygge mot sterke lokale protester. Milliardprosjektet og naturødeleggelsene skal gå sin gang, for det vil alltids være noen soldater som kan øve der, sies det nå fortrøstningsfullt fra Forsvaret.
  • Så lettvint kan ikke en så stor sak håndteres, selv ikke av Forsvaret. Det er allerede klart at feltet i Rendalen er uegnet for samøving med Flyvåpenets deltakelse, og selv ikke den varmeste forsvarsvenn kan hevde at Marinen har noe i Østerdalen å gjøre. Når Hæren kanskje også forsvinner, endres hele grunnlaget for Stortingets vedtak. For vi skal vel ikke frakte soldatene sørover til trening når de ikke kunne fraktes nordover?