Soldatmor fikk sjokk av TV-bilder

Nye bilder fra Iran i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Moren til Felix Carman (26), en av de britiske soldatene som er anholdt i Iran, sier hun fikk sjokk da hun så TV-bilder av sønnen der han tilsto å ha tatt seg inn i iransk farvann.

Søndag viste iransk fjernsyn ifølge videoopptak av Carman foran et kart over Persiabukta, der han og 14 andre soldater ble arrestert forrige fredag.

Carmans mor Alison sier hun og mannen Paul fulgte intenst med på TV-sendingene i håp om å få et lite glimt av sønnen.

- Det var et sjokk å se ham på TV, men vi er glade for at han så ut til å være i god form, sier Alison Carman til avisa South Wales Evening Post ifølge NTB.

Nye bilder

I dag publiserte det iranske nyhetsbyrået Fars ferske bilder av soldatene. De vises for første gang i sivile klær, og den kvinnelige soldaten Faye Turney er uten slør, og barbent.

Med bildene var det ifølge Sky News følgende bildetekst:

«Britiske soldater prater og spiser frukt, drikker te og spiller sjakk. Det virker som om de er fornøyde med situasjonen, som gjør det mulig for dem å kose seg istedet for å jobbe.»

Foto: AP/ SCANPIX
Foto: AP/ SCANPIX Vis mer

Og bildene viser sjakkspillende soldater, som spiser frukt. Resten av teksten er åpen for tolkning.

- Kritiske 48 timer

Tidligere i dag ga Irans visepresident, Parviz Davoudi, uttrykk for optimisme ui forhold til den nå 11 dager lange konflikten. 

- London har forandret holdning, sier Davoudi ifølge The Guardian.

- De må nå gi garantier. De må innrømme at dette var et overtramp, og at det ikke vil skje igjen. Jeg tror vi går i den retningen nå, og at det, om gud vil, går mot en løsning.

Også Tony Blair mener løsningen er innen rekkevidde.

- De neste 48 timene er kritiske. Jeg har lest intervjuer med Larijani (Iransk diplomat, red.anm.), og de gir håp. Men det viktigste nå er å få disse folkene hjem. Om Iran vil løse dette på en diplomatisk måte, er døren åpen.