Soldatpupp ga lønnskutt

Roberta Winterton (20) ble degradert fra korporal til menig, etter at hun viste puppene sine i en engelsk tabloidavis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Winterton var «Side tre-pike» i Storbritannias største tabloidavis, The Sun, 9. februar i år. Bildene viste ikke andre utfordrende kroppsdeler enn to vanlige pupper og tatoveringa hun har på rumpa. Men de førte til stor forargelse blant sjefene i Forsvarsdepartementet. Winterton ble degradert, og lønna hennes ble redusert med ti prosent, melder nyhetsbyrået AP.

Fått tilbud

Forsvarsledelsen har gitt klar beskjed at hvis hun viser mer soldatpupp, bærer det rett ut av militærbrakkene. Det skremmer nok ikke Winterton spesielt mye. Hun vurderer allerede å gi slipp på det militære liv med 11.700 kroner måneden, for å bli kjendis og ha muligheten til å tjene det mangedobbelte.

- Jeg har fått meg en agent, og blir bombardert med tilbud fra både tv-kanaler og modellbyråer. Ingen kan stoppe meg nå, sier hun til The Sun.

Skam

Avisa markerte degraderingen med å trykke en ny puppeserie av 20-åringen. De har også lagt ut bildene på nettsidene sine, slik at de kan lastes ned som skrivebordsbakgrunner.

Saken har vakt så stor oppsikt, at den er debattert i Underhuset. Gerald Howarth fra valgkretsen Aldershot, sa at Winterton hadde brakt skam over militæret.

DEGRADERT:Disse bildene i The Sun førte til at Roberta Winterton ble degradert.