Soldatstipend

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Ombudsmannen for Forsvaret, Per A. Utsi, vil at alle som utfører den pliktige førstegangstjenesten, skal få et stipend på 25680 kroner. I dag får de vernepliktige drøye 6000 kroner i såkalte dimmepenger etter endt tjeneste. Utsi håper at et større stipendbeløp vil få flere til å utføre førstegangstjenesten. I dag blir stadig færre 18-åringer skrevet ut for militærtjeneste, og Utsi tror at mange av dem som slipper unna, kunne betydd mye for Forsvaret.
  • Ordningen vil koste en halv milliard kroner, dersom forslaget bli fulgt opp og vedtatt av politikerne. Det er i så fall ingen høy pris for å opprettholde vernepliktssystemet. Allmenn verneplikt er en av demokratiets viktigste forutsetninger. Når stadig fæ rre faktisk ønsker eller får anledning til å gjøre sin plikt, bør de som bruker et år av sitt liv i samfunnets tjeneste, også få en belønning som reduserer det økonomiske tap de lider i forhold til alle som slipper.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer