«Soldiers of Odin» stoppet av politiet og sjekket for våpen i natt

Varslet patruljer i flere byer i natt.

PATRULJERER: Selvjustisgruppa Odins Soldater eller Soldiers of Odin patruljerer gatene i Drammen natt til søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PATRULJERER: Selvjustisgruppa Odins Soldater eller Soldiers of Odin patruljerer gatene i Drammen natt til søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ikke lenge etter at gruppa «Soldiers of Odin» startet sin varslede patruljering i Drammen sentrum i natt, var politiet på plass. Ifølge Drammen Live 24 ble det gjort ID-sjekk av samtlige. De ble også sjekket for våpen.

Gruppa var på ni personer da visitasjonen fant sted. Politistasjonssjef Øyvind Aas sier til nettstedet at det ikke ble funnet noen våpen på noen av gruppas medlemmer.

- Som vi har gitt uttrykk for tidligere, har vi ikke noe ønske om at disse skal være ute og gå i Drammen, da det ikke er noe som tilsier at vi må ha noen til å passe på i tillegg til politiet, sier han. Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Truls Fjeld, utdyper overfor Dagbladet.

- Vi har hatt en visitasjonsaksjon i Drammen sentrum i dag hvor vi har kontrollert folk som oppholder seg i byen. Det har ikke vært noen hendelser knyttet til dette, men vi følger jo med, sier han.

- Det er mange som har blitt kontrollert. Det er ikke bare denne gruppa.Med unntak av visitasjonsrunden kan Fjeld fortelle at det går relativt rolig for seg i Drammen sentrum i natt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer